Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди 100-річчя бою під Крутами

Опубліковано:
29 Січня, 2018

Шановні тернополяни, українці!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут. Сто років тому українські воїни, молодь, цвіт української нації зупинив більшовицьку орду і дав шанс вистояти молодій Українській народній республіці.

Українські герої стримали наступ війська, що за чисельністю у десятки рази перевищував загін кількох сотень студентів та вільного козацтва. Це завдяки подвигу під Крутами вдалося досягти дипломатичного прориву та домогтися визнання УНР під час переговорів у Брест-Литовську. Тож битва під Крутами мала величезне історичне значення для українського державотворення.

Звитяга героїв Крут надихала вояків УНР та УГА, вояків УПА, сучасних героїв оборони Донецького та Луганського аеропортів, Дебальцево та сотень інших відомих і маловідомих битв сучасної війни.

Як і сто років тому, українським воїнам доводиться стримувати краще озброєного і чисельно переважаючого ворога. Проте, як і тоді, сьогодні український воїн залишається сильнішим духом, бо він обороняє свою Богом дану землю.

Герої бою під Крутами заклали ту міцну ідейну основу, котра врятувала українську державу у 2014-ому. Дозволила Україні зупинити ворога і розпочати звільнення своєї землі. Саме натхнені прикладом героїв Крут сучасні українські воїни врятували нашу відновлену Незалежність.

Україна стала сильнішою. Українці об’єдналися перед зовнішньою загрозою. Україна впевнено крокує до перемоги і з вдячністю згадує Героїв, які поклали своє життя на вівтар священної боротьби за Українську державність і свободу.

Слава Україні!

Героям Слава!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звернення, #крути, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: