Важливо на сітківці чиїх очей ти зараз відображений

Опубліковано:
28 Січня, 2018

Коли довго дивитись на сонце, то його яскрава пляма фіксується на сітківці ока і потім навіть коли заплющити очі, то продовжуєш його бачити якийсь час.

Так само і з людьми та ландшафтами навколо нас, якщо достатньо довго на когось дивитись, то потім ніяк не можеш позбавитись їх образів, вони продовжують маячити перед очима, напівпрозорі, накладаючись вже на нових людей і на нові ландшафти, змішуючись рисами і контурами.

Читайте також

Добре їсти, файно спати… Бог здоровлє мусит дати!
Він знову приїхав на свята. Слава Богу, живий!

По суті ми носимо усі свої світи із собою і навіть коли різко переїжджаємо чи змінюємо оточення – інерція попередніх світів ще дуже довго з нами. Наші старі світи – як періоди розпаду радіоактивних елементів, довгі роки ще випромінюють радіаційний фон, серце потріскує іноді лічильником Гейгера і щоб могти притомно жити далі – мусимо споруджувати їм бетонні саркофаги-накриття. Але вони там, ми це відчуваємо.

Думаю, що стареча деменція якраз в тому і відбувається – ми за життя накопичуємо достатньо образів і картинок у пам’яті і зрештою з реального світу переходимо жити у них, не особливо вже переймаючись реальністю. Це такий елегантний спосіб перестати впізнавати світ і перейти на інший бік вулиці.

І наша пам’ять, та, котра нам допомагала вчити у школі вірші за два прочитання – піде проти нас і усе життя запопадливо підсовуватиме нам обличчя і моменти, як суддя піднімає таблички з оцінками.

Неважливо, де ти зараз і чого досяг, важливо на сітківці чиїх очей ти відображений.

Володимир Гевко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #володимир гевко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #очі, #сітківка, #сонце, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: