На Тернопільщині – спалах кору. На кінець грудня в області зареєстровано 102 випадки цієї хвороби. Про боротьбу з інфекцією говориили медики під час семінару для лікарів обласного рівня.

Читайте також

Тернопільщина: у психоневрологічному диспансері на кір захворіли 20 пацієнтів
У Тернополі продовжили карантинні заходи через кір
Уже 105 жителів Тернопільщини захворіли на кір

Кір  – небезпечна хвороба, яка може становити загрозу для здоров’я і навіть життя особливо дорослих людей. Діти ж переносять недугу легше, оскільки вона є типово дитячою. Проте від ускладнень не застрахований ніхто.  До них відносять приєднання бактерійних інфекцій, розвиток енцифаліту, пневмонії та інших тяжких захворювань. А ще з вірусом кору пов’язують ряд повільних інфекцій – фактично невиліковних неврологічних захворювань, від яких люди стають інвалідами на все життя.

Легше попередити хворобу, ніж потім лікувати. Тож медики вкотре говорять про вакцинацію. «Альтернативи вакцинації, як методу ефективної профілактики та ефективного запобігання кору немає. Проте і вакцинація – це відповідальний момент і однозначної та чіткої відповіді щодо стовідсоткового щеплення бути не може», – розповів професор кафедри інфекційних хвороб Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Василь Копча. Лікарі ж повинні бути обізнані в усіх сучасних методах профілактики та лікування кору.

До перших тривожних ознак небезпечного вірусу відосять млявість, погіршення сну, апетиту, згодом з’являється нежить та кашель, а також підвищується температура. При перших ознаках захворювання потрібно одразу звернутися до фахівців.

За матеріалами сайту Досьє 102

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #кір, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: