Родина загиблого Героя з Кременеччини заборонила використовувати його ім’я на пам’ятнику у Вінниці (Документ)

Опубліковано:
27 Січня, 2018

Родина Героя Небесної сотні із Кременеччини Олександра Капіноса проти використання його імені на монументі «Дерево Свободи», який планують встановити у Вінниці. Таке рішення спровоковане тим, що пам’ятний знак мають встановити на місці, де днями знесли погруддя Тараса Шевченка, – пише Терен.

На думку родини Героя це не просто суперечило б поглядам Сашка, а й «є глумлінням над Олександром та його світоглядом».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила наречена Олександра Капіноса Оленка Котляр.

«У Вінниці влада сьогодні вночі знесла пам’ятник Тарасові Шевченку в центрі міста, обгородила площу парканом, територію від людей охороняє муніципальна поліція з собаками.

Саме так відбувається початок встановлення у Вінниці монумента Небесній Сотні, тим Героям, яких кликав на Майдан голос Кобзаря» – написала дівчина.

Також вона нагадала, що у Вінницькій міській раді уже зареєстрували заяву від родини загиблого на Майдані кременчанина про заборону використання його імені на монументі.

«Сам демонтаж народного погруддя Тараса Шевченка, яке встановили вінничани під час Революції Гідності на цій площі є зневагою до поглядів Олександра. А встановлення на цьому місці ще й монумента Небесній Сотні, зокрема і Олександру Капіносу, для нас є глумлінням над Олександром та його світоглядом» – прокоментувала Оленка Котляр.

Також варто сказати, що під постом Олени розгорілася справжня дискусія між вінницькими активістами та родичами інших загиблих Героїв. Зокрема, батько вбитого на Майдані збаражчанина Устима Голоднюка Володимир Голоднюк закликав не тиснути на родини героїв і не спонукати їх відмовлятися від використання імен на монументі «Дерево Свободи».

Фото зі сторінки Оленки Котляр у Фейсбук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #герой, #капінос, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: