Містичні місця Тернопільщини, від яких холоне кров

Опубліковано:
20 Січня, 2018

Забуті боги… Кам’яні ідоли, велетенські жертовники, дерев’яні статуї і химерні споруди. Колись люди вірили їм, жили ними. А потім забули, покинули. Піски часу засипали істини, релігії, і самих людей… Лише їхні сліди, залишені навічно на кам’яних тілах землі повертаються до нас, то тут, то там визираючи із недр древньої історії, – пише ВСВІТІ.

На українських землях продовжують знаходити сліди таємничих споруд, капищ і поселень. Що відбувалося на їхніх територіях, які обряди здійснювались та для чого служили ці дивні, невідомі нам предмети?

Древні святилища – особливо цікава тема, що може повідати нам вражаючі, а подеколи й просто неймовірні речі про нашу історію. Найбільше таємниць знає каміння, яке зберігає інформацію найдовше. Багато культових комплексів будувались саме у горах. Бо гори завжди вважались нашими предками святими місцями, де живуть боги.

За слідами святилищ вчені помалу відтворюють картини давніх українських цивілізацій, культур і культів. Та багато місць на цих картинах так і залишається навічно покритими таїною древності. Ніколи нами не розгаданою.

Святилище Ґовда

Розташоване над Збручем поміж лісів. Не відомо, культ якого бога був головним на Ґовді. Тут знайшли стару криницю та рештки тварин.

Містичні місця України

Звенигородський храм ідола з чотирма капищами

Святилище розташоване на південь від села Крутилів Тернопільської обл.

Чотири капища символізують чотири фази сонця в році.

Тут знайшли будинки жреців, жертовні камери, жертовні криниці. Ідол був заввишки майже 2 метри і лежав поперек храму,

Містичні місця України

Богитські дольмени-портали

Древнє язичницьке святилище Богит розташоване на горі у Гусятинському районі Тернопільщини.

В одному з жертовників археологи знайшли перстень галицького князя Юрія I. На території виявили давній Збруцький Кумир. На ньому було зображено бога Рода-Рожанича.

Містичні місця України

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ідол, #містика, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: