Перші недоліки пенсійної реформи відмітив народний депутат Роман Заставний. Політик пояснив, після перерахунку пенсії жителів східних і південних областей, в яких були високі зарплати і шкідливі умови праці, зокрема, шахтерів, зросли в рази більше, ніж у переважно сільського населення західної України, яке отримувало небагато.

«Хочеться сподіватися, що це не політичний крок, а недопрацювання певних обрахунків, – припускає Роман Заставний. – Та маємо обіцянку Прем’єр-міністра, найближчим часом провести додаткові перерахунки, і сподіваємось, до року матимемо не менше, ніж на 20% підняття середньої пенсії і значною мірою – серед сільського населення і міського, що працювало за мінімальну зарплатню».

Роман Заставний надіється, що такі зміни спонукатимуть людей надалі замість заробітних плат у конвертах оформляти «білі» зарплати, які колись перетворяться у достатні пенсії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #заставний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пенсіонери, #пенсія, #роман заставний, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: