У Тернополі відбувся XVIII фестиваль вертепів (Фото)

17.01.2018 10:41   Джерело: TeNews
Опубліковано : Юлія Сиротюк

Церква св. Ап. Петра славиться не лише найбільшою шопкою в Україні, але й щорічним конкурсом – фестивалем вертепів. Дітки та молодь церков Тернополя та ближніх сіл показують різдвяні сценки та демонструють свої таланти. Всіх їх об’єднує одна мета – прославити народження Спасителя – Ісуса Христа.

Все відбувається, як і в звичайних конкурсах: є номінації і призові місця. Цього річ у фестивалі брало участь 6 вертепів, а також було багато поза конкурсних виступів: співали брати - семінаристи, ансамбль молодих колядників продемонструли свою версію коляди із супроводом музичних інструментів, а також виступали малята, розказуючи вірші та вінчування і співаючи пісні.

Читайте також

Завдяки ентузіасту про храми Чортківщини знатиме весь світ
Тернополяни вже можуть побачити, як виглядатиме фасад майбутньої святині на Тарнавського (Фото)

Оцінювати здібності усіх конкурсантів цього річ випала нагода Надії Німець – учасниці літературної студії «7 герц», поетесі та журналістці; Юрію Городиському – брату семінаристу Тернопільської Вищої Духовної Семінарії та брату – францисканцю Емільяну, аніматору таборів та християнських молодіжних спільнот в м. Золочеві та Ужгороді.

Номінацію глядацьких симпатій  виборола ц. Св. Свмч. Йосафата; найкраща сюжетна лінія була у ц. Св. Михаїла, а найкращий ліричний виступ дістався ц. Успіння Пресвятої Богородиці із села Плотича.

3 місце посіло Товариство українських студентів - католиків «Обнова»; 2 місце отримали Тернопільський молодіжний театр "богоslov", а 1 місце журі віддали ц. Св. Духа.

Під час фестивалю спільнота Марійська Дружина пригощала гостів теплим чаєм, печивом, фруктами та смаженими на вогні сосисками. А також, щоб не замерзнути в такий мороз всі танцювали банси. Завершенням свята була спільна молитва, благословення о. Тарасія та банс «Україна єдина».

Сиротюк Юлія

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 

null
Фото: Юлія Сиротюк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі