10 пам’яток Тернопільщини, які потрібно відвідати кожному

Опубліковано:
16 Січня, 2018

Україна – напрочуд гарна країна, пам’яток якої ми не перестаємо дивуватися. Вивчаючи її локації, починаєш розуміти, наскільки наша країна багата цікавими місцями, дивовижними пам’ятками, красивими пейзажами. І Тернопільщина – не виняток. Тому якщо ти збираєшся незабаром відвідати Тернопіль і його околиці, пропонуємо подивитися найпопулярніші пам’ятки.

Панорамний вид в Заліщиках. Якщо ти їдеш до Тернополя, обов’язково відвідай одне з найпопулярніших і красивих місць цієї облісті – панорамний вид на півострів Заліщики. Тут гарний пейзаж не тільки влітку, а й навіть взимку! 

Дивовижне поруч: мальовниче містечко Заліщики в ТернополіДивовижне поруч: мальовниче містечко Заліщики в Тернополі © instagram.com/vitaliifilimonov/

Жіночий Монастир Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Якщо ти в пошуках красивого панорамного виду з висоти і бажаєш позбутися від міської суєти, тобі точно потрібно відвідати це місце в Язлівці Бучацького району. У монастирі ти можеш оглянути музей і гробницю блаженної Марцеліни. Також в монастирі можна зупинитися на нічліг і навіть смачно поїсти.

 ЗаліщикиЖіночий Монастир Сестер Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії   © https://www.instagram.com/p/BUFBrW8D_CH/?taken-at=765996161

Печера “Вертеба”. Якщо тобі не вистачає адреналіну і ти в пошуках чогось новенького, рекомендуємо відвідати одну з печер Тернопільщини – Вертеба. Це справжній музей під землею. Гіпсова печера знаходиться в селі Більче-Золоте Борщівського району. Там ти зможеш побачити залишки трипільської культури, а також місцевих “жителів” печери – летючих мишок. А якщо ти хочеш дізнатися все про печери Тернополя, тоді дивись більше на офіційному туристичному сайті.

 Печера "Вертеба"Печера “Вертеба”   © Кісельова Тетяна

Музей Камертон. Якщо ти поїхала в подорож з дітьми, рекомендуємо відвідати одне з найпопулярніших місць, яке точно сподобається діткам – музей Камертон в селі Ішков Козівського району. Тебе чекає незабутнє спілкування зі світом звуків, музики, легенди і правдиві історії виникнення музичних інструментів.

 Музей "Камертон"Музей “Камертон” © Кісельова Тетяна

Замок в Бучачі. Якщо у тебе в планах відвідати всі замки Прикарпаття, візьми на замітку замок 14 століття в місті Бучач. Звичайно, замок зараз не в кращому вигляді, але з нього можна спостерігати красиву панораму на все місто.

 БучачБучач © Кісельова Тетяна

Чоловічий Монастир отців-василіан. Не менш приваблива пам’ятка міста Бучач – греко-католицький монастир. Захоплююча панорама на центральну вулицю і особлива атмосфера створять тільки найкращі враження від міста.

 БучачБучач © Кісельова Тетяна

Музей скульптур Пінзеля. Популярний польсько-німецький скульптор другої половини XVIII залишок свого життя провів в місті Бучач. Тут і залишилися його кілька робіт, які можна подивитися в музеї в Бучацькій ратуші.

 БучачБучач © Кісельова Тетяна

Підземелля Тернопільського замку. Якщо ти в пошуках цікавих місць у Тернополі, відмінним варіантом для тебе стане підземеллі замку. Крім колекції унікальних архітектурних фрагментів, в замкових підземеллях можна побачити і іншу частину колекції – готичні і ренесансні скульптури.

Етно-галерея “Спадок”. Сім’я Тараса та Ірини Демкура збирали колекцію автентичного українського одягу близько 20 років. Все це зберігалося будинку в сім’ї, поки не виникла ідея відкрити етно-галерею. У колекції близько 300 стародавніх вишитих сорочок, 80 обрядових рушників, колекція старовинних ікон та ужиткових речей. Крім того що ти зможеш поринути в українську культуру, у тебе також є можливість приміряти всі ці наряди на себе!

 ТернопільТернопіль © Кісельова Тетяна

Кафе-музей “Пан Чартковський”. Перекусити і заодно ознайомитися з містом Чортків можна в оригінальному кафе-музеї “Пан Чартковський”. Там ти зможеш ближче пізнати історію міста, а також познайомишся з біографією його засновника Єжи Чартковського.

 ЧортківЧортків © Кісельова Тетяна

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #екскурсія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: