Хранителі минувшини і сучасності: Тернопільському районному архіву – 50

Опубліковано:
16 Січня, 2018

Тернопільський район був організований у 1967 році. Разом з його формування, як адміністративно-територіальної одиниці – району області (центр м.Тернопіль) започаткував свою професійну діяльність районний державний архів.

Випала чудова нагода розповісти і сердечно подякувати архіваріусам за їх надзвичайно відповідальну роботу. Саме від їх старанності, надзвичайно акуратної і відповідальної справи  залежить  доля пенсіонерів, усіх категорій населення району, що хоч раз, але відвідують цю держустанову. Розпочинали та започатковували  щоденний процес зберігання документів різного характеру призначення та спрямування ветерани архівної ниви Іван Строцень, Аделія Жебелюк, Михайло Тимків, Ярослав Телевко, Павло Брутко.

Архівний відділ Тернопільської райдержадміністрації, тепер очолює здібний і старанний керівник Галина Рогач. Невеликий штат в особі головного спеціаліста Галини Семенчик, інспектора Павла Брутка виконує безліч пошукової, документальної, канцелярської роботи,що сприє повсякденному задоволенні запитів громадян району та міста.

– На  сьогодні  районному державному архіві зберігаються 268 фондів, – каже завідувач  архівним відділом РДА  Галина Рогач. – У  них нараховуються 20373 справи постійного зберігання. Також 57 фондів – 2482 справи з особового складу, ліквідованих підприємств, організацій, установ. Протягом року вже отримано 580 запитів громадян соціально-правового характеру,юридичних та фізичних осіб, яким видано 800 довідок. Надавались оперативно нашою архівною службою відповідні документи на запити органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій, судово-слідчих органів.

– Галино Миколаївно, багато мешканців району оформляють трудову чи за віком пенсію, як вирішуєте з документами. Що підтверджують їх стаж або навпаки. В яких умовах зберігаються архівні справи, чи достатньо площі, температурний режим тощо?

– Наші працівники  першочергово виконують запити з надання довідок громадянам району щодо підтвердження трудового стажу для призначення пенсій за віком та пенсій на пільгових умовах.Виконуються також запити консульств іноземних держав. Підтверджень майнових прав громадян. Систематично проводимо наради- семінари для секретарів сільських рад, об’єднаних територіальних громад, старост, що відповідальні за стан ведення діловодства державних установ у яких вони працюють.

null

 

null

На фото автора: завідуюча архівним відділом Тернопільської РДА Галина Рогач; Колектив архіваріусів головний спеціаліст Галина Семенчик, завідуюча архівним відділом РДА Галина Рогач (в центрі) інспектор, ветеран праці Павло Брутко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #50 років, #архів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #район, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: