У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї пройшла містерія різдвяного свята «Луна музеєм коляда»

Опубліковано:
14 Січня, 2018

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї влаштували містерію різдвяного свята «Луна музеєм коляда». Там провели різдвяні майcтер-класи із зав’язування жіночої хустки, виготовлення різдвяної листівки, витинанки, поштового конверта, також гості заходу оглянули тематичні екскурсії та колядували. Зокрема, при вході до музею відвідувачів зустрів вертеп, який організували вихованці “Школи-Ліцею №6 імені Назарія Яремчука”, а на першому поверсі закладу колядував ансамбль української народної пісні «Пшеничне перевесло». Працівники музею розповідали гостям про особливості святкування Різдвяних свят на Україні у давнину, про те, як виглядав багато літ тому вертеп, у що одягалися та взувалися колядники та чимало іншого.

«Колись вважалося, що в період Різдвяних свят межа між світом живих і потойбічним світом – дуже тонка і колядники, які у цей час приходили до людських домівок – уособлювали душі покійних родичів, які на Різдвяні свята мали можливість завітали у гості. Вертеп обов’язково носив із собою вертепну скриньку – вона мала вигляд церкви з куполами, всередину якої поміщали лялечки у вигляді Ангелів, різних Святих та персонажів вертепу. Першим до хати заходив звіздар, який тримав у руках велику зірку», – розповіла завідувач науково-просвітницьким відділом Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталя Українець.  

Завітали на захід і тернопільські пластуни, які лаштували благодійний ярмарок – продавали людям смаколики, виготовлені власноруч.  А  працівники музею у холі встановили інтерактивну дошку, де відвідувачі могли записувати свої пропозиції, щодо організації наступних святкових заходів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #містерія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #різдво, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: