Черговий скандал у «Борисполі»: офіціант відмовився обслуговувати тернополянина українською

14.01.2018 12:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Працівник одного з барів міжнародного аеропорту «Бориспіль» відмовлявся спілкуватись із відвідувачем-тернополянином українською мовою і відверто заявляв, що робити цього не збирається. У результаті працівника звільнили, - пише Доба.

Відвідувач, який виявився професором і доктором медицини з Тернополя Ігорем Господарським, описав ситуацію у Фейсбук.

Публікація про ситуацію, що сталась 7 січня, швидко поширилась мережею і викликала суспільний резонанс, оскільки працівник закладу харчування негідно висловлювався не тільки про українську мову, а й про інші.

«7 січня. Ніч. Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Кафе «Cup». Хлопчик-бармен, років 25, який приймає в мене замовлення на чай, еспресо, какао, воду і розмаїті круасани. Бармен вже втретє (!) на мою українську вперто відповідає російською. Я не витримую: – Молодий чоловіче, а Ви українською мовою не володієте? – А мнє па-рускі удобна! — нахабно посміхається молодик. – У сфері обслуговування Ви повинні спілкуватися державною мовою, а особливо тоді, коли відвідувач звертається до Вас українською, — настоюю я. – Я шо, абязан пєрєхадіть с каждим клієнтам на єво язик? – Ні, Вам достатньо в аеропорту володіти двома мовами: українською та англійською. Уявіть собі, що відвідувач би зараз звертався до Вас німецькою чи івритом… – Я ваш івріт в жопє відєл! — переходить на відверте хамство «мальчік». Ось тут на допомогу бармену приходить його колега, яка українською мовою вибачається за нього і всіляко намагається загладити ситуацію (очевидно, такі випадки тут трапляються не вперше). Але «юноша» не вгаває: – І ващє, ви слішкам украінізіравани! — заявляє він з-за спини дівчини-колеги. Відверто кажучи, я не просто остовпів від хамства. Я на мить уявив собі масштаб міжнародного скандалу, якби молодий чоловік потрапив би на делегацію туристів з Ізраїлю», — написав Ігор Господарський.

До міжнародного скандалу не дійшло — керівництво закладу швидко зреагувало і того ж дня попри різдвяні вихідні звільнило працівника, поведінка якого обурила користувачів мережі. Принаймні, про звільнення керівництво закладу заявило того ж дня із вибаченнями.

Ігор Господарський під своїм постом опублікував і відповідь дирекції закладу:

«— Оновлення: Ще раз дякую дирекції закладу за оперативне реагування. Дуже швидко вжили усіх необхідних заходів. Сподіваюся, що подібні випадки більше не повторяться. Величезна подяка усім небайдужим! Разом ми — сила!».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі