СБУ в Тернопільській області підбили підсумки роботи у 2017 році (Фото)

13 січня спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України виповнюється двадцять шість років. У цей день 1992 року в структурі СБУ створено спеціальні підрозділи «К», які були і залишаються ключовим «елементом» боротьби з корупцією, разом із новоствореними правоохоронними інституціями.

Підбиваючи підсумки діяльності спецпідрозділу на Тернопільщині, керівник відділу БКОЗ обласного управління СБ України Олег Максимов відзначає, що протягом минулого року за матеріалами його підрозділу розпочато 88 досудових розслідувань. За вимагання хабарів, зокрема, затримано та оголошено про підозру 16 здирникам з числа місцевих чиновників і правоохоронців. На даний час дванадцять з них визнано винними та притягнуто до кримінальної відповідальності.

Разом з тим полковник Олег Максимов наголошує, що завданням його підрозділу є не просто викриття злочинів, а й їх попередження та недопущення шкідливих наслідків для громадян та суспільства в цілому.

У 2017 році співробітникам СБУ вдалося попередити низку спроб переміщення за межі України культурних та історичних цінностей. У березні на українсько-польському кордоні оперативники спецслужби затримали мешканця Тернополя, який намагався контрабандою вивезти з України антикварний французький гобелен XVIII століття. Силовики також успішно попередили спробу жителя Борщівського району продати закордонним колекціонерам старовинну книгу «Часослов», надруковану у 1762 році. Обох зловмисників рішенням суду визнано винними у скоєнні злочинів.

Співробітники ВБКОЗ УСБУ спільно із поліцією викрили нарколабораторію, в якій синтезувалась небезпечна психотропна речовина ‒ амфетамін. Зловмиснику, причетному до виготовлення наркотиків, оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 311 Кримінального кодексу України. Це дозволило своєчасно попередити реалізацію вже синтезованого амфетаміну мешканцям обласного центру.

Спецпідрозділом проводилась систематична робота щодо вилучення із незаконного обігу зброї та боєприпасів, які продовжують потрапляти на Тернопільщину, зокрема із району проведення антитерористичної операції. Протягом минулого року оперативники СБУ вилучили понад три сотні боєприпасів, в основному ручних протипіхотних гранат і набоїв до стрілецької зброї.

Важливим напрямком діяльності відділу БКОЗ на сьогодні залишається і взаємодія з громадськістю, адже у боротьбі з корупцією правоохоронці покладаються не тільки на власні сили, а й на активну підтримку громади. Саме завдяки небайдужості та принциповій позиції громадян співробітники УСБУ провели низку перевірок інформації про корупційні зловживання, внаслідок чого чотирнадцять посадовців звільнено із займаних посад.

«У нашому управлінні функціонує гаряча телефонна лінія. Зателефонувавши за номером 52-90-00, громадяни можуть цілодобово звертатися до співробітників спецслужби та анонімно повідомляти про факти корупційних правопорушень. Кожне таке звернення буде належним чином оцінене та перевірене», ‒ запевняє Олег Максимов.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області  

Коментарі