Тернополяни написали уже 2 петиції з проханням створити в місті зарядні станції для електромобілів

Опубліковано:
11 Січня, 2018

Тернополяни написали уже 2 петиції з проханням створити в місті зарядні станції для електромобілів. Одну із них 10 січня подав на сайт міськради Юрій Калиянк, який зокрема зауважив: 

«На початок 2018 року в радіусі 70 км (!) від міста Тернопіль існує лише одна повноцінна станція для зарядки електромобілів, яка розташована на приватній території ресторану. Також є ще дві розетки в будинках в межах міста встановлені самими мешканцями (підприємцями). Для порівняння в сусідніх обласних центрах наступна ситуація (і це тільки в межах міста): 

– Львів 35 станцій; 

– Хмельницький 25 станцій; 

– Рівне 10 станцій; 

– Луцьк 8 станцій; 

– Івано-Франківськ 6 станцій. 

Враховуючи те, що Тернопіль знаходиться на перетині доріг до всіх цих обласних центрів, ми утворюємо “мертву” зону по середині Західної України для електромобілів. Чим знижує зацікавленість до Тернополя як відкритого та екологічного міста, міста для туризму. 

Враховуючи те, що з 01 січня 2018 року вступив в силу закон про зниження вартості розмитнення електромобілів, їх популярність буде зростати. 

Прохання до Міської ради міста Тернополя встановити хоча би одну станцію для зарядки електромобілів у центрі міста Тернополя. Наприклад, на стоянці біля Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (біля “Молока”). При можливості, оснастити станціями великі стоянки (біля торгово-розважальних центрів, пляж “Циганка”, спальні райони міста, тощо)».

Ще одну петицію щодо створення в Тернополі зарядних станції для електромобілів того ж дня, 10 січня, написав Андрій Шуб’як. Зокрема, автор зазначив: «У зв’язку з тим, що Україна посідає 5 місце у викристанні електромобілів, доцільно було би створити мережу безкоштовних/платних електростанцій у Тернополі згідно з стандартами ЄС. Прошу проголосувати та підтримати цю петицію. Дякую».

Нагадаємо, щоб ці петиції розглянули у міській раді – за 30 днів кожна з них має набрати по 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #розетка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: