Вчені розповіли про дивовижні властивості куті
Опубліковано : Новини Тернопільщини
На Різдво на святковому столі обов'язково повинні бути присутніми традиційні страви, однією з яких є кутя. Це дивовижна страва, яка є справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин, проте медики попереджають: кутя корисна тільки у невеликій кількості.
Як повідомляє портал Healthinfo, кутя благотворно впливає на м'язову тканину людини, цьому сприяє пшениця, яка входить до складу страви. Ця крупа містить велику кількість вітамінів, білків і клітковини, які просто необхідні для розвитку і нормального функціонування нашого організму.
Читайте також
Другий інгредієнт - мед. Про нього чули практично всі: глюкоза в складі робить його на порядок кориснішою від цукру, особливо мед рекомендують вживати людям з проблемами травлення і серцево-судинної системи, але, знову ж таки, у невеликих кількостях. Третій у списку основних інгредієнтів - волоський горіх - оздоровить печінку, серце і зміцнить нервову систему.
Лікарі радять відмовитися від цих ласощів людям, які страждають проблемами з підшлунковою залозою і шлунком, адже кутя може спровокувати здуття живота.
Джерело: znaj.ua