Небезпечний завод поблизу Тернополя працювати не буде

Опубліковано:
26 Грудня, 2017

Напередодні чергової сесії Тернопільської районної ради, яка мала розглянути  низьку важливих питань щодо фінансування закладів  культури. освіти, медицини. Мав розмову з Острівським сільським головою Богданом Піщатіним щодо подальшої долі «Ветсанзаводу»

– Комісій різних рангів було чимало, гроші обіцяли на будівництво саркофага. Гроші зникли у невідому напрямку, – каже війт. – Комісії роз’їхалися, папери забрали, а глузду – ніякого а Ввесна і талі води, що несуть свої потоки в Серет, воду якого споживають жителі Чорткова, не за горами.

Читайте також

З 1 грудня через Гаївське перехрестя не зможуть їхати вантажівки
Завдяки співпраці шляховиків та сільради жителі Острова їздитимуть ідеальними дорогами (Відео)

На цій невеселій ноті і закінчилася наша коротка розмова.

– Ярославе, є приємна новина, може аж тепер зачухаються наші чиновники та господарі заводу, – повідомив у телефонній розмові пан Богдан.

Нарешті здійснилося постановою окружного адміністративного суду міста Києва заборонено діяльність Тернопільської філії підприємства «Укрветсанзавод» до отримання позитивного висновку державної екологічної експертизи. Нагадаємо, що в травні 2017 року на території підприємства сталася загроза екологічного лиха місцевого масштабу. Під тиском нагромадженої маси відходів тваринного походження, там зберігалося від 4-6 тисяч тонн відбулося знесення бетонної огорожі та забруднення прилеглої території. Сума завданої шкоди довкіллю склала понад 800 тисяч грн., існувала реальна загроза забрудненню річки Серет її рослинному й рибному світу. З цієї другої за величиною водойми області пють воду жителі Чорткова міста обласного значення. 

Через нестерпний запах місцеві мешканці хворіють, їх землі забруднюються, криниці також. Тодв на сполох забили екологи, природознавці, ряд громадських організацій. Рішучу позицію щодо відвернення біди мала б зайняти Тернопільська РДА, очолювана паном Похилим. Але чужа біда – не своя, і чиновники місцевого штибу практично усунулися, правда, дехто з них згодом увійшов в обласну комісію. Побував на сумнозвісному об’єкті  разом із своєю свитою голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Комісія-комісією, але під тиском таки тернопільських екологів й спільноти у київському суді розглянули цю важливу справу і наклали вето на діяльність Тернопільської філії підприємства» ДП «Укрветсанзавод». Як кажуть доживемо до весни!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вето, #ветсанзавод, #діяльність, #заборона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #острів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: