Відбувся конкурс духовної пісні, присвячений пам’яті Оксани Чимишин

Опубліковано:
24 Грудня, 2017

Оксану Чимишин – випускницю музичної школи села Більче-Золотого, яка трагічно загинула чотири роки тому, викладачі закладу називають своїм невидимим оберегом.

Оксанка була зразковою і талановитою ученицею, неодноразово перемагала у різних  вокальних і музичних конкурсах, писала авторські пісні. Музика була важливою і головною складовою її життя. Після закінчення школи вступила до Тернопільського музичного училища, пізніше – до Львівської консерваторії, де захопилася вивченням духовної музики. Планів у молодої дівчини було дуже багато, та невблаганна смерть все перекреслила, так і залишивши нездійсненими її мрії. Мабуть десь там, у небесному ангельському хорі, бракувало її голосу, її чистої душі, її таланту…

У рідній школі не забувають свою талановиту ученицю. Нещодавно тут уже втретє провели конкурс духовної пісні, присвячений її пам’яті «Моя пісня Тобі, Господь!».  

– Для нас вона залишається доброю, чуйною, позитивною, сповненою енергії, привітною дівчинкою, яка завжди знаходила тему для розмови не тільки зі своїми ровесниками, але й із різного віку людьми, – ділиться своїми спогадами про Оксану директор Більче-Золотецької музичної школи Микола Тесля. – Сьогодні ми знову усвідомлюємо , що розуміємо цінність людського життя лише тоді, коли втрачаємо дорогих людей і не можемо нічого змінити. Але кожну добру справу ми повинні продовжувати. Оксанка любила співати, співала і вчила співати. Пісня – це її життя. Тому наші діти пам’ятатимуть її. Ми знаємо – вона сьогодні тут із нами, невидима, але поруч, у своїх піснях.

Непросте завдання постало перед журі у складі організатора конкурсу Миколи Теслі, учасниці гурту «Більчанки» Парасковії Міськів, студентки Тернопільського музичного училища Олени Чимишин (сестри Оксани). Майже усі тридцять четверо учасників старалися бути найкращими і продемонстрували високий виконавський рівень. Але конкурс є конкурс, тому перемагають найталановитіші.

Переможницею стала Анастасія Савчук.  Галина Дешева, Оля Бабій та Олександр Радевич розділили друге місце, а Назар Герман, Теодор Якимишин, Михайло Майборода та Вікторія Борднарчук – третє.  Всі переможці, учасники нагороджені дипломами, медалями та грошовими преміями.

Невидимо із небес за вихованцями своєї рідної школи спостерігає неймовірно мила дівчина – Оксана Чимишин. Як любила вона цей актовий зал, класи, викладачів! Так і сьогодні її душа радіє, коли звучать пісні, які вона писала і співала на прославу Всевишньому.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам'ять, #пісня, #тернопіль, #тернопільські новини, #чимишин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: