Світлини, що пахнуть війною

Опубліковано:
22 Грудня, 2017

Реалії війни. Які вони?  Відповідь на це питання – на світлинах фотографа із Чорткова Миколи Лановеги. Його авторські фотороботи із фронту  у рамках організованої фотовиставки « Реалії війни на Сході» були представлені у школах Чортківщини.

Наприкінці листопада оглянути унікальні роботи фотомайстра мали змогу учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та професійно-технічного училища селища Заводського. Про непрості дороги війни, понівечені людські долі і життя захисників на фронті учням і вчителям розповідали волонтери і представники благодійного фонду «Бонум» Роман Кулик та Олег Кушнір.

null

Хлопці-волонтери,  які були активними учасниками Майдану та вже більше трьох років проводять волонтерську діяльність на сході України, поділилися  своїми думками та враженнями. Історії, яких за ці роки  назбиралося достатньо багато, стосувалися  реальних буднів війни, якими живуть солдати на передовій, історії з життя дітей, що живуть у будинках-інтернатах Донеччини та Луганщини, близьких до лінії розмежування, а також історії з життя самих волонтерів. Коли вони повертаються додому, думками все ж залишаються там.

Спеціально до цієї зустрічі, колективи навчальних закладів,  дитячих садків,  школи естетичного виховання, жителі громади, очільники селищної ради Заводськогопідготували ящики з благодійною допомогою для наших бійців і передали їх волонтерам.

Цікавим і пізнавальним було спілкування школярів школи у селі Вигнанці із медиком, учасником бойових дій Володимиром Совичем. Фотовиставка Миколи Лановеги у поєднанні із патріотичним уроком, який провели волонтери, викликала чимало запитань в учнів про війну і її реалії.

null

Фото: благодійний фонд «Бонум»

У Колиндянській школі волонтери провели для школярів мотиваційний урок-розмову про людські цінності. Також учні мали можливість приміряти бронежилет та каску, доторкнутися до зброї. Світлини із реаліями подій в зоні АТО викликали на обличчях учителів та вихованців як захоплення, так смуток і сльози.

Далі фотовиставка помандрувала іншими населеними пунктами Чортківщини, а також її мали змогу оглянути учні усіх навчальних закладів міста над Серетом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: