Етногалерея родини Демкур «Спадок» представила багатство української культури на благодійному заході «Парад націй»

Опубліковано:
20 Грудня, 2017

У концертному холі «Event Hall Freedom» 13 грудня відбувся міжнародний благодійний вечір «Парад націй», присвячений 100-річчю дипломатичної служби України. Його організатором став міжнародний дипломатичний журнал «Fashion of Diplomacy». У ньому взяли участь представники української політичної та дипломатичної еліти, представники дипломатичного корпусу, акредитовані у нашій державі, представники ділових та мистецьких кіл. Загалом було представлено понад 20 країн, зокрема – Азербайджан, Аргентина, Греція, Грузія, Казахстан, Корея, Кіпр, Китай, Литва, Індія, Індонезія, Ірак, Іран, ОАЄ, Палестина, Румунія, Саудівська Аравія, Туреччина, Узбекистан, Японія.

null

Фото з мережі Інтернет

Одним з активних учасників «Параду націй» стала благодійна організація «Благодійний фонд родини Демкур».

null

Окрім, власне, проведення урочистостей з нагоди створення української дипломатичної служби, благодійний захід переслідував декілька цілей, зокрема – познайомити українців з культурою інших держав, іноземців –  з українською культурою та зібрати кошти для  тих, хто потребує допомоги.

null

Вечір своїм виступом розпочала народна артистка України Оксана Білозір, яка виконала пісню «Україночка».

null

З вітальним словом виступила  головний редактор нашого видання Анна  Авраменко, яка привітала усіх присутніх зі сторіччям вітчизняної зовнішньополітичної служби та наголосила на тому, що подібні благодійні заходи відбуваються у багатьох країнах світу й що, проводячи свій власний «Парад Націй», Україна робить важливий крок на шляху інтеграції  до цивілізованого світу. Головна мета – об’єднання націй заради миру і процвітання шляхом пізнання культури, історії та традицій, поглиблення міжнародних відносин між Україною та світом, обмін дипломатичним та культурним досвідом між різними державами.

Анна Авраменко передала слово колишнім міністрам закордонних справ України – Володимиру Огризку, якій очолював Міністерство закордонних справ України у 2008-2010 роках  та Костянтину Грищенко, який перебував на цій посаді  від 2003 до 2005 року.

Пан Огризко у своєму виступі нагадав про те, що цьогоріч не лише Україна святкує соту річницю своєї дипломатичної служби, але й Фінляндія святкує сторіччя своєї незалежності – якщо сто років тому українці не були б роз’єднані, то й ми могли б святкувати у 2017 сто років нашої незалежності. Колишній міністр наголосив на тому, що Україна впевнено крокує шляхом євроінтеграції попри економічні проблеми  та війну.

null

Костянтин Грищенко зазначив, що за сто років українська дипломатія пройшла нелегку, але славну путь й наразі гідно та ефективно відстоює інтереси України на міжнародній арені.

Після промов ведучий  «Параду Націй» Юрій Горбунов запрошував на сцену представників кожної з країн-учасниць. Кожна з них, окрім відеопрезентації, показувала гостям благодійного заходу концертний номер, присвячений її національній культурі. Аргентина та Індонезія, Литва та Китай, Греція та Казахстан, Індія та Туреччина,  Корея та Румунія,  Об’єднані Арабські Емірати та Палестина, Узбекистан тощо – всі вони  нагадали нам наскільки розмаїтим та чудовим є світ, у якому ми всі живемо.

null

 

null

Україну було репрезентовано на «Параді Націй» показом українського національного одягу, старовинних вишиванок з колекції відомого мецената та колекціонера Тараса Демкури, виступом фольклорного танцювального колективу «Веснянка» й дитячого хору продюсерського центру «Paradiz», у якому   виступили учасники шоу-програми  «Голос діти».

null

Потрібно сказати, що неабиякий фурор мала етногалерея «Спадок» під час цього вечора. Вихід кожної моделі в автентичному вбранні супроводжувався бурхливими оплесками. Всі присутні в залі стоячи зустрічали «Спадок». Авторськими вінками Яни Козловської були прикрашені голови моделей. У показі автентичного одягу з колекції Тараса та Ірини Демкур також взяла участь Міс Україна 2017 Поліна Ткач. До феєричного представлення етноколекції на «Параді націй» багато зусиль доклали Наталія Волощук і Тетяна Фарина.

null

Також, у концертній програмі взяли участь гурт Freedom Music Band та відома українська оперна співачка Сусанна Чехоян, як є представницею культурною дипломатії, оскільки вона активно пропагує українську культуру в Австрії та в інших країнах Європи.

У межах заходу було проведено благодійний аукціон. Кошти зібрані на аукціоні було направлено до школи-інтернату І-ІІІ ступенів у місті Щастя на Луганщині.

 

Відео у мережі Фейсбук.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #конкурс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парад націй, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: