Терпець увірвався: в Борщеві медики перекрили дорогу

Медики з Борщева перекрили дорогу у знак протесту. Вимагали повернути їм борг по заробітній платі.

19.12.2017 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Працівники Борщівської центральної комунальної лікарні у понеділок, 18 грудня, перекрили у районному центрі рух по вулиці Січових Стрільців і провели двогодинну попереджувальну акцію. Людям увірвався терпець: три місяці вони не отримують заробітну плату. За що жити? На роботу треба ходити, а кому – добиратися із села щодня. Вартість проїзду на громадському транспорті щоразу дорожчає, ростуть ціни на продукти, комунальні послуги.

Читайте також

75 млн грн для монетизації субсидій на Тернопільщині вже надійшли, – Вадим Боярський (Відео)
Тернопільська районна рада знову намагається «прикрити» дітьми власну неспроможність
Суд дозволив скандальному політику з Тернопільщини виїжджати за кордон: у нього там є дитина

- Нам уже увірвався терпець, - розповідають голова профспілкового комітету лікарні Михайло Греськів і організатор акції Ганна Устінова. – Досі ми не почули від керівників пояснення: коли саме отримаємо зароблене. Тому вирішили вдатися до перекриття дороги, щоб привернути увагу до своїх проблем.

До таких радикальних заходів медики району вдаються вперше. Дещо пізніше до них на розмову прибули головний лікар Олег Прокопович і головний бухгалтер лікарні Галина Андрусик.

- Така затримка  виникла через підготовку документів про зміну річного кошторису асигнувань загального фонду бюджету. Рішенням сесії районної ради, яка відбулася 1 грудня нам виділили гроші на часткову виплату заборгованості, - пояснювала людям бухгалтер Борщівської ЦРЛ Галина Андрусик. - На основі довідки фінансового управління, 14 грудня нами було сформовано зміну до річного плану лікарні. Додаткові кошти стабілізаційної дотації з державного бюджету поступили на рахунок нашого закладу лише у п’ятницю 15 грудня. І того ж дня ми віддали пакет документів на оплату 80 відсотків  боргу по заробітній платі за жовтень. Сьогодні зможемо ці гроші перерахувати людям плюс 15 відсотків за листопад. А ось 85 відсотків зарплати за листопад і повністю – за грудень виплатити немає чим. Для цього в бюджеті бракує 4,5 мільйона гривень.

По обіді стало відомо, що гроші за жовтень і частково – за листопад таки надійшли на банківські картки працівників Борщівської лікарні.

Наразі в районі шукають вихід із цієї складної ситуації. Голова районної ради Андрій Русенко каже, що написав звернення до голови обласної ради про надання допомоги районному бюджету. Питання гостре і болюче, тому хочеться вірити, що у районній раді знайдуть спосіб, використовуючи свої повноваження і важелі впливу на тих, від кого залежить це питання, таки домогтися виплати повної заборгованості медикам. Та й голова обласної ради – наш земляк, можливо зможе посприяти?

Якщо ж люди не отримають заробленого до кінця грудня, то кажуть, що діятимуть більш радикально:  влаштовуватимуть пікет поблизу будинку Борщівської РДА і перекриватимуть трасу обласного значення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі