Тернополяни вже не зможуть привезти з-за кордону достатньо товарів без мита

11.12.2017 22:13   Джерело: ain.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Кількість посилок з-за кордону можуть обмежити до трьох. Вартість кожної із них залишають на попередньому рівні – 150 євро. Такі обмеження діятимуть як при самостійному перетині кордону, так і при поштовому перевезенні. Такий законопроект №6776-д. прийняли у Верховній Раді, пише ain.ua.

Законопроект очікує підпису спікера і президента. Якщо це відбудеться, то кожна четверта посилка буде обкладатися податком, митом і акцизом. Раніше можна було ввозити довільну кількість посилок.

Рада також обмежила ввезення товарів в багажі для тих, хто часто перетинає кордон. Українці зможуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, що були відсутні в країні більше 24 годин і в’їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються – ввезти товари можна буде на суму до 50 євро. До обмежень можна було ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз на добу, не проводячи за кордоном більше 24 годин.

Читайте також

Тернопільські енергетики застерегли, що боржників не пустять за кордон
Послуги «Нової пошти» для тернополян стануть комфортнішими

Тернополяни висловлюють своє обурення такими можливими змінами.

– Депутати знову познущалися, – пише у Facebook Олег Завадський. – Це закон проти середнього класу, який ще може хоть щось інколи собі придбати в закордонному інтернет-магазині. Тепер із них будуть дерти мито+ПДВ. Ну і, звичайно ж, самі послуги митного оформлення небезкоштовні, бо хто буде всі ті папери заповнювати задурно? Вони вирішили, що якщо НАБУ не вдалося підімнути, то під шумок (а він доволі сильний), можна оцю фігню пропхати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ain.ua  

Коментарі