Тернопільський вчений виграв конкурс у Польщі

07.12.2017 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Днями у  Києві привітали переможців уже ХІ конкурсу імені Єжі Гєдройця — відомого польського публіциста та громадського діяча, який був активним прихильником польсько-української співпраці та противником взаємних територіальних та інших претензій. Зокрема, нагороду отримав молодий вчений з Тернополя Сергій Гуменний. Сергій отримав одну з двох других премій за результатами цьогорічного конкурсу. Він – випускник історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету та Програми подвійних дипломів ТНПУ і Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща), – пише Україна молода.

Читайте також

За роботу в Польщі доведеться платити

Високу оцінку отримала його магістерська дисертація на тему «Нелегальна міграція на українській ділянці польсько-радянського кордону в 20-30-х роках ХХ століття», в основу якої ліг аналіз архівних документів та публікацій тогочасних західноукраїнських й емігрантських періодичних видань.

Найвищу нагороду було присуджено представниці Львівського національного університету Маріанні Пиріг за докторську дисертацію «Український ліворадикальний рух у Польщі в 1919—1929 рр.».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі