Про жертовність, допомогу та силу народу поговорять в Тернополі

06.12.2017 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

«Волонтерство як стиль життя» захід з такою назвою організовує Тернопільська міська організація Української Галицької Партії.  Подія відбудеться у четвер, 7 листопада, за адресою: Медова, 18, офіс №1. 

Що спонукає людей відкладати власні справи, забувати про свої потреби, роботу, час, натомість витрачати дорогоцінні ресурси для інших? Волонтери — люди, які працюють не заради грошей, слави чи визнання, а просто заради того, щоби решті жилося краще. Що керує цими людьми, яка у них мотивація, що дає волонтерська робота? Відкрита зустріч «Волонтерство як стиль життя» відбудеться за участю відомих волонтерів.

Запрошуються всі охочі. Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/sPQmHv

Спікери: 

1.  Волонтерка Логістичного складу допомоги бійцям АТО Любов Вовк. Вона одна з тих, хто у найважчі часи повністю віддався допомозі війську. З початком війни склади, які використовувались під комерційну діяльність, стали місцем, куди звозилась допомога з цілої області. Там все сортувалось, зберігалось, обліковувалось, а потім вантажі доставляли на Схід. Робота кипіла і вдень, і, часом, уночі. Тендітним дівчатам доводилось не тільки вести облік надходжень, а інколи тягати важкі коробки, працювати ночами, ставати для бійців і розрадниками, і психологами. 

На зустрічі Любов Вовк розкаже, як все починалось, що мотивувало волонтерів та як вдавалось справлятись з такою кількістю роботи.

2. Микола Шпаковський. Він — ініціатор волонтерського проекту «Поети мобілізуються», до якого за кілька місяців долучились десятки авторів. Микола — журналіст, перекладач, поет, лідер гурту «Шафа Шамана». В 2015 році, коли на складі закінчувались запаси харчів, а на сході вони були просто необхідні, Микола придумав акцію, яка б могла одночасно привернути увагу до проблеми, привести людей на склад, а також завдяки їй вдалось поповнити запаси провізії. Замість вхідного квитка люди приносили закрутки, сало, гумові тапочки, труси. Поетичні читання на Логістичному складі допомоги бійцям АТО привели на склад десятки людей. Там охочим проводили екскурсії, розповідали про потреби бійців, це дозволило залучити додаткову активність.

3. Волонтер, комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик. У 2010 році обраний депутатом Голгочанської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області. Регіональний координатор всеукраїнських громадських кампаній «Героям слава!», «АнтиТабачна кампанія», «Євронаступ». Учасник Революції Гідності з 22 листопада 2013 року, співзасновник Самооборони Майдану, чотовий 14-ої сотні.

4. Волонтерство буває різним, інколи, працюючи для когось, можна отримувати додаткові бонуси. Тож про роботу на концертах розкаже Степан Горбик. Він — волонтер Susy Production. Кращий волонтер туру гурту Океан Ельзи "20 років разом". Волонтер багатьох музичних фестивалів. Координатор волонтерів фестивалю "Файне місто".

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі