Не стало Сергія Сірого

Опубліковано:
4 Грудня, 2017

На 58 році  обірвалося життя відомого тернополянина, заслуженого діяча естрадного мистецтва України, журналіста, поета-пісняра Сергія Сірого. Автор слів до більше 200 пісень на музику Романа Рудого, Юрія Крохіна, Анатолія Мельника, Василя Дунця, Леоніда Попернацького, Леоніда Нечипорука, Віктора Морозова, Сергія Шкарапути, Юлії Шпинди-Малик, Юрія Батушана, Андрія Вішка, Дмитра Баннова, Сергія Степаніва, Мар’яни Нестайко, Володимира Прокопика, Левка Корженівського, Ольги Вішко-Драгомирецької, інших композиторів та власну.

Пісні на слова Сергія Сірого «Українська родина», «Пісенні Медобори», «Хотинський піснецвіт», «Ліра Гіппократа», створені у співдружності зі знаним композитором Леонідом Попернацьким, стали музичними візитівками однойменних всеукраїнських мистецьких фестивалів. А пісня «Доброго дня» — гімн благодійного фонду «Світ дітей», який є філією міжнародної благодійної організації в Канаді «Chalice», і текст її перекладено англійською мовою.

Довідково:

Сергі́й Анто́нович Сі́рий (нар. 11 листопада 1959, м. Тернопіль) — український поет-пісняр, журналіст, фахівець соціальної сфери, заслужений діяч естрадного мистецтва України (2011). Член НСЖУ, Асоціації діячів естрадного мистецтва України(обидві — 2006).

Відзнаки:

Переможець всеукраїнських конкурсів публікацій із проблем зайнятості та обмеження безробіття (2000, 2002, 2003).

Переможець другого і третього фотоконкурсів «Краєвиди Тернополя», проведених у 2009-2010 роках управлінням культури та туризму Тернопільської міськради.

2014 – лауреат міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2014» (спеціальна відзнака від народного вокально-хореографічного ансамблю «Зернятко» в номінації «Пісенна лірика для дітей» за текст пісні «Домовик-Домовичок»).

2015 – фоторобота Сергія Сірого «Надвечір’я над Тернопільським ставом» увійшла до 30 кращих конкурсних світлин про Тернопіль, з яких «Школа молодого реформатора», що діє при Тернопільській міськраді, сформувала пересувну фотовиставку «Мій Тернопіль».

2015 – відзнака Тернопільської міської ради за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва та з нагоди 475-річчя Тернополя.

2016 – Твір Сергія Сірого «Бім і Кеті» визнано переможцем «Коронації слова-2016» у номінації «Пісенна поезія для дітей» як кращий пісенний твір для дітей молодшого шкільного віку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пісня, #поет, #сірий, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: