«Мрія Агрохолдинг» підтримав бійців тернопільської артилерійської бригади

28.11.2017 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Для Тернопільської артилерійської бригади придбають нові медичні рюкзаки, які обладнані усіма засобами, що необхідні для надання невідкладної допомоги. Як зазначають фахівці, наявність таких рюкзаків збільшує шанс поранених воїнів на виживання на понад 50 відсотків. Аби тернопільські артилеристи були забезпечені такими медичними рюкзаками, Агрохолдинг «Мрія» виділив 150 тисяч гривень. 

«Після отримання цих наплічників буде проведений інструктаж нашими медиками з лікарями, які є в кожному підрозділі. Якщо військовослужбовець володіє навиками, щоб надавати невідкладну допомогу - це збільшує шанс на виживання на 50-60 відсотків», - наголошує начальник медичного пункту бригади Олег. - «Досить важливою є комплектація наплічника. Ми проводимо постійні інструктажі, щоб люди знали, які медичні засоби є в всередині аптечок і як їх правильно використовувати. Якщо говорити про індивідуальні аптечки, які зібрані по стандартах НАТО, там, як і в цих наплічниках, нічого зайвого немає, тобто є все для надання невідкладної допомоги».

Для бійців тернопільської бригади вирішили придбати рюкзаки польського зразка.

«У першу чергу через ціну. Переважна більшість цих медичних засобів виробляється тільки у США або в країнах Європи. А ті, які є в Україні, значно дорожчі. Друге – це те, що наш протокол надання меддопомоги на полі бою найближче відповідає польському протоколу», - каже інструктор з тактичної медицини Володимир Грицина.

Як розповідає генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський, на придбання медичних рюкзаків був запит від військових лікарів. Компанія вирішила підтримати воїнів.

null
Генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський передає сертифікат на покупку рюкзаків

«На сьогодні «Мрія» направляє на підтримку бійців АТО 10 грн з кожного гектара, що в обробітку нашої компанії. Це приблизно 1,6 млн гривень в рік. За останніх три роки «МРІЯ» спрямувала на потреби воїнів 5 млн гривень. На придбання медичних рюкзаків виділили 150 тисяч гривень і вже спілкуємося із головою Тернопільської облдержадміністрації про інші проекти, які потребують підтримки», - каже генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський. 
«У 2017 році тернопільський бізнес зреалізував проекти, пов’язані з підтримкою Збройних сил України, на суму майже 10 мільйонів гривень.- каже голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. В розрізі саме Агрохолдингу «Мрія» ми маємо приклад, коли тільки в поточному році на підтримку ЗСУ було реалізовано проектів на суму понад півтора мільйона гривень». 

Медичні рюкзаки будуть незабаром доставлені в зону проведення антитерористичної операції.

null
Зразок медичного рюкзака, який  уже рятує життя

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі