Засудили теребовлянського вбивцю власної доньки і рідної сестри

24.11.2017 13:43   Джерело: Номер Один
Опубліковано : Новини Тернопілля

Усі судові засідання 43-річний Андрій К. сидів, байдуже дивлячись крізь залізні грати клітки. Коли до нього звертався суддя чи прокурор, повільно піднімав голову і неохоче й коротко відповідав. Він так і не визнав своєї провини в убивствах. Щоправда, згадуючи власну дочку, говорив із ніжністю та смутком, натомість про каліку-сестру – з огидою, мовляв, кому був потрібен цей виродок?

І хоча минуло два роки від дня трагедії, у Теребовлі про Андрія намагаються не згадувати навіть близькі. Хіба часом хтось із давніх друзяк сумно скаже: «Клята оковита людину згубила!», - пише Номер Один.

Того літнього дня Андрій справді традиційно вже зранку похмелився. Потім, поки співмешканка годувала-пеленала новонароджену дитину, обійшов господарку, погомонів із сусідом. Почувши з хати крики дружини та сестри-інваліда, поспішив до помешкання. Надія хоч і була на 6 років старша, через вроджені вади не могла дати собі ради. Поки була молодшою, її доглядала мати, але з роками обходити вже старшу жінку, нехай і безпорадну, літній людині стало не під силу. Коли матері не стало, опікуватися хворою довелось Андрію. Щоправда, за це держава платила йому понад 2 тис. 400 грн, а на тлі безпросвітного безробіття в містечку це були непогані кошти. Тим паче, що Надія не вміла розмовляти, тож розповісти про стусани й образи, якими брат її регулярно «виховував», не могла.

Читайте також

Слідство незабаром розсекретить ім’я справжнього вбивці випускниці з Тернопільщини
На Тернопільщині заочно судитимуть учасника терористичної організації «ЛНР»

Більше того, вже у суді лікарі місцевої поліклініки та швидкої допомоги розповіли, що напередодні трагедії чоловік викликав їх і поскаржився, ніби хвора на ДЦП сестра сама зуміла під’їхати(!) інвалідним візком до сходів, встала, але не втрималась і впала на них. На жаль, про свої підозри медики не повідомили правоохоронців.   

Але повернемось до 14 липня 2015 року. Після обіду дружина Андрія зібралася за продуктами і наказала йому слідкувати за сплячим немовлям. Чоловік трохи потинявся по хаті, звично дав стусана сестрі, щоби та не розбудила малятко, і, зморений оковитою, приліг біля крихітної доньки. Не помітив, як і задрімав. Прокинувся від крику співмешканки: «Ти ж її задушив! Вона вже посиніла!» Андрій підхопився, в паніці почав трусити дитину, і раптом із носа немовляти потекла кров. У відчаї горе-батько обережно поклав тільце на ліжко і вийшов надвір. Коли приїхала поліція, К. чесно зізнався, що уві сні міг задушити дитину. Його слова згодом підтвердила і судова медекспертиза.

І правда, нещастя не приходить одне. Два місяці потому пізно ввечері Андрій з дружиною дивилися телевізор. День видався вдалим. Вранці він їздив до Тернополя і знайшов роботу, тож вирішив це відсвяткувати і запросив співмешканку на пиво. За вечерею «білу ніч» «підігрів» горілкою. Повний надій, дивився якийсь серіал, коли раптом нещасна сестра сповзла з ліжка на підлогу і поповзла до столу з залишками вечері, викрикуючи незрозумілі фрази. Роздратований її поведінкою, брат схопив бідолашну за шию, вдарив головою об ліжко і притиснув обличчям до подушки. Коли Надя перестала пручатися, пішов спати і лише вранці викликав швидку допомогу.

У суді обвинувачений свою провину визнав частково, стверджував, що, як і попереднього разу, вбивство вчинив із необережності.

Проте результати судової медекспертизи повністю заперечили його слова. Важко навіть уявити, які страждання пережила хвора жінка, бо все її тіло й голова були в синцях, ребра – поламані і неправильно зрослися. Коли вже у суді Андрій почув ці слова медексперта, то тільки й зумів зізнатися, що часом тягав її чи бив у вухо. Мовляв, щоби не залишилося синців.  

Зважаючи на всі обставини справи, колегія суддів Чортківського районного суду визнала його винним у подвійному вбивстві: з необережності – власної дитини та навмисному – рідної безпорадної сестри і засудила до 14 років позбавлення волі.

Безсумнівно, він оскаржить цей вирок, оскільки більш за все Андрій цінує власне життя…

Олена Густенко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер Один  

Коментарі