Фахівці розповіли, де тернополянам не варто пити

Опубліковано:
14 Листопада, 2017

Щоквартальний моніторинг якості  води природніх джерел  провели працівники ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Вони досліджували джерела Тернополя та довколишніх сіл. За їх словами, обирали ті, що користуються великою популярністю серед містян. Зокрема, вода з джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району, – повідомляє Тернопільський обласний лабораторний центр.

За результатами лабораторних досліджень якість питної води із природніх джерел сіл Острів, Ступки, Гаї Гречинські та Смиківці Тернопільського району за бактеріологічними показниками не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі – 0 КУО/ см), а за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу. 

В джерелі села Товстолуг Тернопільського району питна вода за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

За фактом невідповідності води із вищевказаного джерела інформовано органи місцевого самоврядування.

За санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками питна вода має відповідати вимогам державних санітарних правил та норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» 2.2.4-171-10.

Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру, зокрема рівня стояння грунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #джерело, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: