У 2017 році розпочали будівництво коридору Go Highway, який повинен пройти територією України від Миколаєва й Одеси до українсько-польського кордону і, відповідно, забезпечити перевезення між портами Чорного і Балтійського морів, уже розпочали у 2017 році. Продовжать проект у наступному 2018 році, – пише Часопис.

У рамках цього коридору також відбудують основні магістралі Тернопільської області. Про це в інтерв’ю для Zruchno Travel розповів радник Голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава. За його словами, територією України цей коридор проходить трасою М-14 від Миколаєва до Одеси, потім – трасою М-05 від Одеси до Умані, потім – трасою М-12 від Умані до Тернополя і далі – трасою М-09 від Тернополя через Львів до українсько-польського кордону. «На даному етапі у нас, по суті, є тільки дорога М-05, яка має чотири смуги руху. У найгіршому стані були дороги М-12 і М-09. Цього року вже проведено роботи на ділянці Львів – Тернопіль, до кінця листопада вони повинні бути повністю завершені», –  зазначив Олександр Кава. Водночас, він наголосив, що наразі виконується перший етап облаштування цього коридору, який передбачає проведення ремонту існуючої траси по цьому маршруту. У перспективі планується, що цей коридор повинен мати чотири смуги руху та об’їзні дороги населених пунктів.

У наступному році, як зауважив Олександр Кава, планується ремонт на дорозі від Тернополя до Хмельницького (близько 100 кілометрів). Крім того, розпочнеться капітальний ремонт і реконструкція дороги від села Голосків до кордону Хмельницької та Вінницької областей. На цій ділянці з’явиться 10 кілометрів дороги першої категорії, 30 кілометрів дороги матимуть три смуги руху із середньою смугою, яка буде поперемінно міняти напрямок руху. Це дасть змогу замість небезпечних маневрів обгону здійснювати випередження попутних автомобілів на додатковій смузі. «Ділянку від Умані до Вінниці ремонтуватимуть кілька років – це найбільший відрізок. Зараз ми ведемо перемовини з китайськими компаніями з приводу надання пов’язаних кредитів для реконструкції цього коридору, щоб довести до чотирьох смуг руху дорогу від Умані до Львова. Перша ділянка, яку буде реконструйовано, – від Львова до Тернополя.

Ця дорога не тільки стане чотирьохсмуговою, а й передбачається, що будуть облаштовані об’їзди всіх населених пунктів. Окрім того, за рахунок грантових коштів Євросоюзу плануємо побудувати нову об’їзну Тернополя, яка з’єднає траси М-09, М-12, М-19. Роботи на східній частині об’їзду почнуться вже в наступному році», – поінформував Олександр Кава.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дорога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #траса
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: