Останніми роками наша освіта переживає часи занепаду. Часи прямого знищення освіти в Україні та в Тернополі зокрема. Яскравий приклад  такого прямого знищення освіти – подія під стінами ТНПУ ім. В. Гнатюка.

І тут не тільки викладачі, котрі йдуть в депутати і втягують студентів в політичні процеси без їхньої волі. Опозиція, котра сьогодні формується, доклала немало для знищення репутації ВУЗу.

В чому мета такого походу? Що дав цей похід до студентів?

Читайте також

Дайте нам, молодим, пожити на Батьківщині без турботи від Юлі (Відео)
Галицький коледж: бізнес на дітях

Все що дало – це шум в пресі з двох сторін. Покидали «брудом» одні в одних, а про заклад і працівників закладу думати ніхто не захотів.

Пройшло вже декілька днів, а я ще не можу зрозуміти логіки в цьому поході. Студенти, які зустріли активістів, задавали дуже доречні запитання. Чому не на площі  роз’яснювали студентам ті чи інші питання?

Як на мене, то мета досягнута. Преса 2-3 дні писала потрібні прізвища, обговорювалися проблеми і цього достатньо. Що це  змінило? Нічого. Голос відданий, справа зроблена, і усі це добре розуміють.

Сьогодні дві сторони жаліються через свої залежні ЗМІ на інших. Розказують про те, як їх обливають брудом. Але жодна сторона не піде в суд. В Україні так вже прийнято боротися з корупцією в своїх залежних ЗМІ. Коли громада інертна, то достатньо попадати в інформаційне поле з потрібними заголовками, щоб лінивий народ вже на тебе надіявся.

Особисто я, кожного разу коли бачу подібні акції, розумію, що ще одні рвуться сісти в відповідні крісла. А скільки вже таких було, що подібно говорили!  А потім починали займатися тим чим потрібно.

null

Фото з мережі Інтернет

Сьогоднішні активні так звані опозиційні лідери коментують, активно беруть участь у всіх гучних і не дуже гучних справах. Жодну не доводять до кінця, але у всіх питаннях вони присутні.

Повертаємось до подій під навчальним закладом. Певний відбиток на закладі і студентах цього закладу зроблено. А навчальний заклад є власністю депутата, чи може мера? Ні, це все громади, студентів, молоді, яка ще буде вчитися там..

Може час перестати тягнути кожному ковдру на себе, а думати саме для кого це все. Коли висвітлення події починається з прізвища того чи іншого активіста, то ідеї в цих справах я вже не бачу!

Написавши стільки букв, а я ще не розумію, що дала акція під стінами ТНПУ. Може депутат в подальшому буде голосувати по-іншому… студенти зацікавляться політичними процесами?! Думаю, ні.

Ніхто не вибачився перед студентами та викладачами за таку подію.

Жаль, що власні амбіції знищують те, що маємо. Але каже історія, що це так природньо для українців.

Для себе роблю наступні висновки: університету завдано репутаційної шкоди двома сторонами. Активісти здобули такий бажаний піар.

Ще одна подія, яка дала зрозуміти, що в Тернополі  не скоро буде порядок. Мало позбутися казнокрадів, потрібно розуміти хто новий прийде  до влади.

Студенти, ви обов’язково повинні думати, бо це – ваше майбутнє!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активісти, #блог, #місько, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петро заставецький, #пікет, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: