Микулинецький замок з висоти пташиного польоту (Відео)

Опубліковано:
7 Листопада, 2017

Микулинецький замок був побудований в 1550 р на пагорбі біля річки Серет і служив оборонної конструкцією князів Сенявських в 16 столітті.Потім замком володіли дворяни-аристократи Збаразькі і Любомирські.

Він був збільшений і модернізований в 40-і роки 17 століття. У 19 столітті замок був переобладнаний магнатом Конопка. У ньому була відкрита суконна фабрика.

Читайте також

Микулинецький замок з висоти пташиного польоту (Відео)

З чотирьох розташованих по кутах башточок споруди вціліли лише дві. У внутрішньому дворі розташовані житлові та господарські будівлі, деякі з них вціліли.

На початку 20 століття Микулинецька замком володіла графиня Ю. Рей. З нею жила її фаворитка Анна, яка залишилася в замку після смерті господині і загибелі її сина. У наш час житловими будівлями замку володіє дочка Анни.

Споруда є пам`яткою архітектури. Це єдиний в Україні житлової середньовічний замок. Він входить до числа Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Відео від http://steeleggs.pro

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відео, #замок, #микулинці, #місто, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: