В мережі Інтернет вдалось натрапити на цікаві світлини мешканців Поділля кінця ХІХ століття. Фото датуються 1886 роком. Їх автором є Іосиф (Йосип) Кордиш (? – 1878, Київ). Відомо, що він займався професійно фотографією в таких містах, як Київ та Кам’янець-Подільський. Перше своє фотоательє на Хрещатику (Київ) відкрив у 1868 році, також мав своє фотоательє в Кам’янці-Подільському. Працював також в Одесі. Його фотографію вважали однією з кращих.

Читайте також

Кременець на фото Германовича
Село Тростянець на ретросвітлинах
Німці біля Зарваниці в 1916 році

В 1870-х роках видав «Этнографический альбом Малороссии Иосифа Кордыша, члена Юго-западного отдела Русского географического общества».

Фотограф Кордиш мав звання офіційного фотографа київського Університету Святого Володимира, був членом Південнозахідного відділу Географічного Товариства, яке в середині 1870-х років об’єднувало відомих науковців.

Помер фотограф Кордиш в роки російсько-турецької війни, орієнтовно  в 1878 році, залишивши по собі багату спадщину образів. Сьогодні хочемо вас познайомити з його подільськими типами.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: https://www.facebook.com/pg/genealab

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поділля, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: