Тернополянин побореться за титул Чемпіона Європи зі змішаних єдиноборств

03.11.2017 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Студент юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету Павло Малютик у квітні завоював «золото» на юніорському чемпіонаті України з ММА. Пройшло кілька місяців – і в арсеналі юнака вже перше місце на кубку серед дорослих.

Новоспечений чемпіон України з ММА Павло Малютик разом із наставником Владиславом Назаруком і головою обласної федерації змішаних єдиноборств Богданом Юликом поспілкувалися із журналістами у Тернопільському прес-клубі.

До змагань готувався 14 днів

«Про національні змагання ми з тренером дізналися за два тижні. Тренування проходили в прискореному темпі. Я мав можливість займатися лише по 1 разу на день. На Чемпіонаті України серед дорослих я вперше. Суперники були досить сильні. Усього я мав 4 бої. Перший я виграв по балах, а решту – достроково. У фіналі суперника переміг задушливим прийомом. Це був Максим Мельник із Полтави. З ним я боровся на юніорському чемпіонаті і очікував, що ми зійдемося і на дорослих змаганнях», – розповідає Павло Малютик.

Участь у змаганнях брали понад 200 осіб. У ваговій категорії Павла ( - 84 кг) – більше 30.

«ММА я займаюся 1,5 року. До того пробував сили у інших бойових мистецтвах. Існує міф, що ММА – це бої без правил. Насправді це жорсткий спорт, однак із чітким переліком правил та заборонених прийомів. У змішаних єдиноборствах я маю чітку ціль. Хочу дійти до піку кар’єри: виграти європейську та світову першість.», – додає новоспечений чемпіон .

Попереду – Чемпіонат Європи у Німеччині

Павло на сьогодні є основним кандидатом на представлення України на чемпіонаті Європи, котрий відбудеться 7-10 грудня 2017 року в Дрездені. За словами тренера Малютика, інтерконтинентального чемпіона зі змішаних єдиноборств Владислава Назарука, попереду у Павла напружені тренування.

«Підготовка до Європи буде проходити наступним чином: зранку відпрацювання ударної техніки, ввечері – стандартне тренування, а по суботах – відточування прийомів у спарингу», – розповідає Владислав Назарук.

Владислав зараз тренує близько 50 осіб, 5 з яких – дівчата. Останні теж беруть участь у змаганнях. Такі цифри вражають, адже федерація змішаних єдиноборств ММА у Тернопільській області існує лише 1,5 роки.

Павло – один із перших підопічних Владислава. На себе звернув увагу завдяки наполегливості. «Відразу неможливо помітити, чи людина має чемпіонський потенціал. Як було з Павлом: він сам мені довів, що він є результативним спортсменом. Він показував, що хоче займатися, старався, виконував всі вказівки. Також я треную і інших бійців, які, впевнений, з часом зможуть достойно продемонструвати свої вміння на турнірах», – каже Владислав Назарук.

Примітно, що фаворитом на Чемпіонаті Європи буде, за словами Павла Малютика, Росія. Тож його перемога у Дрездені може мати символічний характер. Також він готується до зустрічі із смілими німецькими і французькими спортсмени.

«Зараз є два головних завдання обласної федерації ММА. Перше – виховання майбутніх чемпіонів. А друге – організація бою із захисту титулу інтерконтинентального чемпіона Владислава Назарука на Тернопільщині. Нічого відстоювати пояс у інших містах. Єдиний мінус – на Тернопільщині немає відповідної арени», – додає голова обласної федерації змішаних єдиноборств Богдан Юлик.

До слова,  25 листопада у спортивному  комплексі Тернопільського національного технічного університету відбудеться Відкритий чемпіонат Тернопільської області зі змішаних єдиноборств. Прийти на нього може кожен, аби дізнатися, що ж таке ММА та підтримати тернополян, котрі зійдуться в бою із представниками сусідніх областей.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі