Проект «Під зорею Пінзеля» продовжує підкорювати Україну і світ

Опубліковано:
30 Жовтня, 2017

Культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля», який був ініційований родиною Демкур і тріумфально стартував під час Форуму видавців у Львові, продовжує свою успішну ходу Україною. Нещодавно жителі Бучача та Годовиці мали можливість більше дізнатися про генія епохи бароко Іоанна Георга Пінзеля, а вже 31 жовтня презентація відбудеться у Чернівцях.

null

Отже, 31 жовтня о 13.00 у червоній залі Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича буде репрезентовано культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля». Його мета – збереження та популяризація мистецької спадщини Іоана Георгія Пінзеля – знаного українського скульптора середини XVIII століття, представника пізнього бароко і рококо. Важливим завданням проекту є активізація мистецького середовища Львова, Тернополя та Івано-Франківська, заохочення молодих та вже добре відомих художників, скульпторів, керамістів, літературних, театральних та музичних діячів до створення мистецьких творів, перфоменсів, інтерпретацій, присвячених творчості Пінзеля. Мистецькі твори, виконані за мотивами творчості великого скульптора, стануть основою пересувної експозиції, що доповнюватиметься та буде демонструватися в Україні та найбільших містах Європи.

Проект передбачає у майбутньому організацію традиційного щорічного міжнародного фестивалю Іоана Георгія Пінзеля, аргументом якого буде не лише поширення інформації про творчість геніального галичанина в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці, спілкування з глядачами, обміну досвідом та інтеграції митців різних країн.

Культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля- 2017» у і Чернівцях включатиме:

– презентацію другого видання альбому Віри Стецько “Таїна Пінзеля”

– демонстрацію документального 10-ти хвилинного фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру».

– музичний супровід від учасників Академічного камерного хору «Чернівці» (художній керівник та диригент Надія Селезньова), а також від солістки Чернівецької обласної філармонії Олени Урсуляк.

Партнерами проекту у місті Чернівці виступає мистецтвознавець Галина Матвіїшин, член Національної спілки художників України та колектив Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича.

За організаційними питаннями звертатися: Олександр Матвій (0951527909)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини, #чернівці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: