Подалі від Інтернету, поближче до Бога, природи

Опубліковано:
29 Жовтня, 2017

Молодіжні лідери парафії УГКЦ у Скалі-Подільській весь свій вільний час проводять з дітьми і на своєму прикладі показують, що єднання з природою, молитвою і Богом – то найкраща альтернатива соціальним мережам мережам.

Молодіжних аніматорів активно підтримує священик місцевого храму Василь Германюк, якому, власне, і належить така ідея роботи з дітьми. Молодь із церковними наставниками уже давно об’єднує багато ідей, проектів, цікавих і незвичних заходів. Отець Василь часто надсилає до газет розповіді про свою роботу з дітьми і молоддю. І варто зазначити, що жителям містечка дуже поталанило з таким молодим священиком, який перетворив життя парафії на змістовне і цікаве.

За останні роки о.Василь провів безліч потрібних і пізнавальних заходів для дітей, молоді, людей старшого віку. Часто з дітьми він особисто проводить реколекції і релігійні читання просто поблизу річки, в горах, у парках. Добре розуміючи дитячу душу (бо сам є батьком малолітніх дітей), працює з ними у формі гри, вікторин, змагань. Допомагають у цьому священику і молодіжні аніматори, для яких така праця у вільний час – як офіра Богові.

У подяку за проведену роботу при церкві молодіжні лідери отримали чудову нагоду безкоштовно відпочити у осінніх горах, зловивши декілька напрочуд теплих жовтневих днів. У одному з пунктів реалізації річного проекту «Активні імпрези взамін небезпекам соціальних мереж Інтернету» від парафії Скали-Подільської, був пункт подяки молоді за старання для прослави Божої і добра громади. Побували біля Джуринського водоспаду, що у Ниркові, розглянули краєвиди Дністровського каньйону на мості між Тернопільською та Івано-Франківською областями, помилувались красою міста Яремче, відвідали з екскурсійною програмою  «Скелі Довбуша»,  курорт «Буковель» і прогулялись вечірнім Івано-Франківськом.

Рекреаційні заходи супроводжувались молитвою, зокрема Божественною Літургією, яку служили кожного дня у гірській Богослужбовій капличці, яку свого часу освятив Глава Української греко-католицької Церкви, Блаженніший Святослав (Шевчук).

null

Фото о. Василя Германюка

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відпочинок, #карпати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #природа, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: