На Тернопіллі завершують сіяти озимі зернові культури. Усі господарства краю загалом посіяли понад 187 тисяч гектарів, а це – 92% від прогнозованого. Озимого ріпаку, порівняно з минулим роком, цьогоріч менше на 4,6% – до 61,5 тисяч гектарів, але це все ж на 16% більше, ніж запланували. 

Озимої пшениці посіяли більш як на 120 тисячах гектарів, озиме жито – на 0,78 тисячах гектарів, озимий ячмінь – на понад 10 тисячах гектарів.

Наразі завершили посіви аграрні підприємства Зборівського, Підволочиського, Тернопільського, Чортківського та Шумського районів. Вони виконали план на 100% і більше. Ще сіють культури господарства Монастириського та Підгаєцького районів – там поки що посіяли трохи менше 50% від прогнозованого.  – Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #озимина, #поле, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: