На Тернопільщині шахраї найчастіше обкрадають людей похилого віку

Опубліковано:
27 Жовтня, 2017

За словами правоохоронців Тернопільщини, саме люди похилого віку найчастіше стають жертвами шахраїв, злодіїв, грабіжників. За 9 місяців 2017-го в області відкрили 288 кримінальних правопорушень, у яких потерпілими є пенсіонери. Зокрема, здебільшого це люди похилого віку, які проживають у селах.

Зловмисники користаються довірливістю людей старшого покоління і виманюють у них цінні речі. Аферисти легко виносять з квартир пенсіонерів гроші, дорогі метали та ін.

Поліцейські зазначають, що зазвичай ошукують пенсіонерів дві жінки приємної, які видають себе за працівників соціальних служб, і скажімо, поки одна «переписує» показники лічильника, інша – обкрадає.

Крім того, правоохоронці помітили, що найчастіше ошукують людей похилого віку у нічний час – від 00.00 до 8.00 ранку. Із 288 правопорушень, 163 трапилося саме в цей час.

Поліцейські просять людей бути обережними і не дозволяти злодіям увійти в довіру та ошукати.  Зокрема варто:

– не вступати в контакт з незнайомими людьми, які  пропонують будь-які послуги;

– якщо стало зрозуміло, що ви зіткнулися з аферистами – відразу звернутися за допомогою до перехожих або найближчого відділу поліції;

– не впускайте у свою оселю сторонніх осіб. Якщо вони видають себе за робітників соціальних служб – спитайте прізвище та телефон даної служби. Зателефонуйте до цієї служби та переконайтеся у достовірності інформації;

– не піддаватися пропозиціям обміняти гроші або придбати продукти чи інші товари за низькими цінами;

– якщо телефонують невідомі особи і повідомляють, що з вашими родичами сталася біда, – треба самостійно переконатися, що це правда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейтинг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: