Робота в команді лідера: особливі переваги «АТБ»

Корпорація «АТБ» за рахунок власних освітніх програм забезпечує просування співробітників кар’єрними сходами

19.10.2017 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Наприкінці вересня найпотужніша вітчизняна мережа продовольчих магазинів підбила підсумки піврічної роботи свого першого західноукраїнського учбового центру. Там навчаються дорослі, що прагнуть  будувати кар’єру в сфері торгівлі.

Подібні центри забезпечують професійне навчання співробітників мережі «АТБ-маркет». Тут їм не тільки дають знання безпосередньо за спеціальністю, а й займаються розвитком управлінських якостей керівників і працівників внутрішнього кадрового резерву. Як розповідає директор департаменту управління персоналом корпорації «АТБ» Олена Федаш, крім традиційних форм навчання (лекції, семінари, стажування тощо), активно розвивається напрямок корпоративних тренінгів, тематика яких спрямована на формування лідерських якостей, відпрацьовування управлінських, комунікаційних навичок, навичок презентації, уміння працювати в конфліктних ситуаціях тощо. У групи на навчання в учбовому центрі зараховують кандидатів із внутрішнього і зовнішнього резерву, які пройшли попередні етапи відбору. Всі інструктори учбового центру – це колишні співробітники магазинів, тому зайняття проводяться з великою кількістю прикладів із власного досвіду та досвіду колег.  Теоретичне навчання в учбовому центрі чергується з практикою – стажуванням у магазині під керівництвом наставника. В період перебування в учбовому центрі кандидати пишуть контрольні роботи і проходять підсумкове тестування, тим самим показуючи рівень засвоєння матеріалу.

null

До речі, такий підхід до кадрової політики є винаходом самої корпорації. Ще на початку своєї діяльності – більше ніж 20 років тому – керівництво компанії стикнулося з проблемою величезного дефіциту кваліфікованих працівників торгівлі. Тоді прийняли рішення виховувати їх самостійно. Перший учбовий центр був створений у Дніпрі. Згодом його філії відкривали в інших містах: Києві, Донецьку, Сімферополі. Останні два в 2014 році зі зрозумілих причин були ліквідовані. Але наприкінці березня поточного року новий учбовий центр відчинив свої двері у Львові. За півроку йому вдалося досягти значних успіхів, випустивши десятки висококласних фахівців.  Всі вони тепер працюють в «АТБ»: і у Західній Україні, і в інших регіонах, де є магазини мережі. А їх немало, адже станом на кінець літа цього року «АТБ-маркет» нараховував 883 торговельних точки у 225 населених пунктах України.

Читайте також

«АТБ» – під міжнародним контролем!
«АТБ»: куди йдуть гроші покупців?

Чому ці учбові центри є такими важливими для корпорації? По-перше, як вже зазначалося, вони дозволяють компанії підготувати дійсно гарних працівників, які дотримуються високих стандартів мережі, що орієнтується на європейський досвід. По-друге, такі заклади дають змогу співробітникам розвиватися. Проходячи курси підвищення кваліфікації, вони здають іспити та можуть претендувати на підвищення. Така система дає змогу пройти кар’єрний шлях від продавця до керівника підрозділу чи мережі магазинів цілого регіону. Таких прикладів, коли лише завдяки власному прагненню та наполегливій праці без жодних зв’язків молоді українці в 25 років ставали керівниками і відповідали за десятки підлеглих, в історії «АТБ» дуже багато.  Показово, що 100% співробітників, які нині займають адміністративні посади в торговельній мережі, отримали професійну освіту в учбових центрах компанії. «Щорічно в учбових центрах проходять навчання та підвищують свою кваліфікацію більше ніж 3000 осіб. Ми завжди акцентували увагу на тому, що кадрова політика корпорації спрямована на ефективне використання та розвиток людського капіталу підприємства.  Це кропітка робота над комплексною системою, яку ми будували, орієнтуючись на передові іноземні технології та власний двадцятирічний успішний досвід роботи на українському ринку», – зазначає Олена Федаш.

null

Слід підкреслити,  що посада в «АТБ» – це не тільки висока та стабільна зарплата, але й упевненість у завтрашньому дні. Протягом кількох останніх років саме ця компанія, за висновками експертів, є одним із найкращих роботодавців галузі. Сьогодні на підприємствах корпорації працює більше ніж 50 тис. осіб, причому 7 тисяч робочих місць компанія створила за 2016 рік. На поточний рік «АТБ» має ще амбітніші плани. Всі робітники офіційно працевлаштовані, мають соціальні гарантії, отримують безкоштовну освіту тощо. До того ж вони пишаються тим, що трудяться в команді галузевого лідера, тож можуть долучитися до формування нового обличчя української торгівлі.

null

Ольга Груша


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі