Для тернополян штам вірусу грипу «Мічиган» буде найнебезпечнішим

Опубліковано:
12 Жовтня, 2017

Цього епідсезону жителям Тернополя доведеться боротися з трьома штамами грипу: «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Для нашого регіону штам «Мічиган» новий, тож невідомо, як він себе поведе. Наразі за даними моніторингу, епідемічна ситуація в області стабільна і відповідає середньому рівню захворюваності для цієї пори року, – пише Доба.

– Загальна захворюваність за останній тиждень склала 197 випадків на 100 тисяч населення, це 85% до порогових значень. Тобто, порогові значення ми ще не перетнули. Спостерігаємо ріст в порівнянні з попереднім тижнем на 7%. Відповідно, в нас зросла кількість дітей, питома вага серед усіх захворілих 60%. За останній тиждень госпіталізовано 88 осіб, семеро з яких діти, – розповідає лікар-епідеміолог ДУ Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Світлана Маціпура.

Читайте також

Тернопіль: грип підступає, а вакцини немає (Відео)
На зміну Коксакі прийшов вірус ще страшніший

За прогнозами всесвітньої організації охорони здоров’я в епідемічному сезоні 2017/2018 років будуть циркулювати віруси грипу AH1N1 «Мічиган», вірус грипу AH3N2 «Гонконг» і В «Брісбен». Якщо з «Гонконгом» та «Брісбен» ми вже стикалися у попередні епідсезони, то вірус «Мічиган» новий. Саме збільшену кількість хворих на 14% за прогнозами МОЗ у порівнянні з попереднім епідсезоном через цей вірус грипу.

– Специфічною профілактикою і єдиною профілактикою грипу – є вакцинація. Йдеться про те, що щорічно нам ВООЗ представляє перед кожним епідсезоном ті вакцини, які будуть актуальні у кожному епідсезоні. Бо віруси міняються. Відповідно, є певна мутація вірусів, і кожен раз цю ситуацію вивчають, і кожного року у нас є штами різні, і кожного року вони міняються, – каже завідувач відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних хвороб ДУТОЛЦ МОЗ Марія Павельєва.

Епідеміологи застерігають, за перших симптомів хвороби не виходити з дому і не займатися самолікуванням, обов’язково консультуватися з лікарем. Саме він має визначити, яке лікування для пацієнта буде найефективнішим.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #грип, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: