Тернополянам на замітку: як не набрати зайві кілограми взимку

08.10.2017 18:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Із першими холодами у тернополян, окрім усіх інших страхів, з’являється ще й побоювання набрати декілька зайвих кілограм. Адже взимку безліч свят, та ще й лінь з’являється через холод.

Тому ТЕРЕН склав список рекомендацій, як не набрати вагу взимку

1. Робимо себе щасливими

Ендорфіни – “щасливі” гормони, які виробляються як відповідна реакція організму на щось приємне. Намагайтеся створювати собі такі моменти не за рахунок гастрономії (солодкого, мучного) і топтання стежки до холодильника, а за рахунок приємних дрібниць – перегляд хорошого фільму з коханою людиною; похід в солярій/сауну; спілкування з позитивними людьми; катання на санках; гра в сніжки; гаряча ванна з піною і маслами.

2. Кажемо «НІ!» схудненю

Багато хто вважає, що якщо вони використовуватимуть жорсткі дієти, то скинуть зайву вагу, але це не так. Так, ви скинете 2-3 кілограми, але потім “наїсте” в два рази більше. Тому, щоб не набрати вагу взимку, їжте більше (в плані кількості раз за день). Звучить як утопія, але це так. Збільште кількість прийомів їжі з трьох до п’яти.

3. Правильно підбирайте продукти

Взимку ми переходимо на “важку артилерію” – закрутки, соління, варення, однак таку їжу  потрібно виключити з раціону. Налягати потрібно на:

- курячі та овочеві супи;

- різні види печінки;

- жирні сорти риби: лосось, сьомга;

- нежирні сорти м’яса: яловичина (стейк, бефстроганов), філе грудки / індички, курячі шлунки;

- морепродукти: кальмари, креветки, молочко;

- хліб грубого помелу;

- мед, сухофрукти, горіхи;

- вершкове і льняна олії;

- рослинні салати (шпинат, цибуля-порей, кольорова капуста) з білком (відварені яйця, грудка, яловичина);

- каші: гречка, перловка, вівсянка;

- вживайте темно-зелені овочі: броколі, шпинат, квасоля, сочевиця, нут;

- вживайте помаранчеві фрукти: мандарини, апельсини, грейпфрути;

- їжте клітковину – натуральний продукт, який продається в аптеці.

4. Не забувайте пити воду

Мабуть, найефективніший спосіб швидко схуднути, який доступний всім і кожному. Незважаючи на те, що взимку не жарко і пити зовсім не хочеться, це потрібно робити. Тому питний режим такий: з ранку 2 склянки води, потім перед кожним прийомом їжі (за півгодини до їжі) ще по склянці.

5. Денні прогулянки на свіжому.

Це не тільки відмінний вид фізичної активності, а й природний спосіб підняти концентрацію серотоніну – гормону щастя. Навіть 15-хвилинна прогулянка дозволяє отримати дозу денного світла, необхідну для підвищення рівня серотоніну. Також під час неї Ви тренує литкові м’язи і спалює близько 80 калорій.

6. Сон більше 7 годин, але менше 9 годин

Здоровий (безперервний) сон потрібен не тільки для того, щоб заповнити свої витрачені резерви за день, але і з його допомогою регулюється процес виділення гормону лептину (відповідає за насиченість організму). Також сон, за допомогою спеціального гормону греліну, контролює наш апетит протягом дня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі