Що каже губернатор Тернопільщини про дороги в області

04.10.2017 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У наступному році маємо реалізувати стратегію капітального ремонту місцевих доріг області. Водночас, будівництво основних магістралей і надалі залишається пріоритетним. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації.

«Мені відрадно сьогодні сказати, що на дорозі М-19 Тернопіль – Дубно вже зроблено ділянку протяжністю 31 км. Водночас, для нас також залишається пріоритетним ще один напрямок – це будівництво дороги Н-02 Тернопіль – Львів. Відповідно до постанови КМУ на цю дорогу виділено 302 мільйони гривень. І тому, я сподіваюся, що до кінця жовтня ми матимемо успішну реалізацію проекту і з’єднаємо Тернопіль із західним кордоном та Львівською областю», – зазначив Степан Барна. 

Читайте також

Триває ямковий ремонт дороги Зборів-Красна
Більше 3 мільйонів витратили на Тернопільську міську комунальну лікарню №3 (Фото)
На вулиці Макаренка в Тернополі буде екопарковка

При цьому, він наголосив, що ми вже маємо позитивний момент у зв’язку з прийняттям закону «Про дорожній фонд». А це означає, що з 1 січня 2018 року місцеві дороги державного значення переходять у розпорядження обласних державних адміністрацій. 

«Нам іде у спадок майже 3 600 км доріг. Відповідно до формули на їх утримання та ремонт передбачається щонайменше 380 мільйонів гривень. Це дасть можливість наступного року ефективно спланувати не тільки стратегію обслуговування доріг, а й роботи в напрямку їх ремонту», – зауважив Степан Барна. 

Також він акцентував, що головам районних адміністрацій уже потрібно думати, хто ремонтуватиме дороги в районах. «Ми не можемо допустити ситуації, що кошти виділені на дороги, а їх нема кому обслуговувати. Сподіваюся, що в майбутньому нам не доведеться про це сперечатися. Адже це буде питання персональної відповідальності і голів адміністрацій, і профільних керівників. Тому, я заявляю, що ми відкриті до співпраці з іноземними компаніями, які будуть брати підряди щодо ремонту та будівництва доріг в нашій області. Для мене визначальні лише три критерії – реєстрація в Тернопільській області, створення робочих місць, сплата податків та якість виконання робіт. Сьогодні є серйозна перспектива зробити капітальний ремонт доріг краю. Тому головам адміністрацій окреме доручення – відпрацювати передачу доріг місцевого значення на баланс обласній адміністрації та розробити стратегію ремонту та утримання доріг, починаючи з 1 січня 2018 року. А також залучити максимальну кількість підрядників для того, щоб реалізувати стратегію капітального ремонту місцевих доріг в області», – підсумував Степан Барна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі