Аграрна Тернопільщина: такий обнадійливий жовтень (Фото)

Опубліковано:
3 Жовтня, 2017

Основний місяць щедрої хліборобської осені, що остаточно розставляє  усі плюси і мінуси в  зерновиробництві провідному напрямку агрокомплексу Тернопільщини, підбиває підсумки жнив. Адже активно триває  злагоджений процес збирання усіх сільгоспкультур.  Зокрема, збирання гречки, сої, соняшнику, кукурудзи, а також цукрових буряків, основної фази кормозаготівлі

– У сільгосппідприємствах Тернопільщини завершили  сівбу озимого ріпаку, його посіяно на площі 59 тис.га. Усіх озимих зернових на площі  105 тис.га Намолочено збіжжя 1 млн.825 тис. тонн, його зібрано з 77% усіх засіяних площ.  Викопано цукрових буряків з 4,6 тис га, накопано понад 234 тисячу тонн цукросировини, при середній урожайності 510 цнт з га. Найвища урожайність солодких коренів у  сільгоспвиробників Чортківського та Гусятинського районів, відповідно-580 і 520 цнт з га.

Читайте також

Третину жовтня тернополяни відпочиватимуть
Аграрна Тернопільщина: від грибів до збору сої
Агрохолдинг «МРІЯ» розпочав збирання цукрового буряку

Серед пізніх культур сою зібрано на площі 24 тис.га її урожайність склала 23,6 цнт з га, гречку на 6,5 тис га при середній урожайності 13,4 цнт з га, соняшник на 17 тис. га урожайність його складає 28 цнт з га. Так, що олії і круп гречаних буде вдосталь, головне, що вони трохи подешевшали. Тоді й каша смачніша буде і дерун в горлі не застряне. Ось така ситуація. На  повну проектну потужність, як кажуть, парах працює Чортківський цукрозавод філія ТОВ «Радехів- цукор». Там з початку сезону вже вироблено 19,4 тис.тонн цукру – піску.

– До  кінця першого тижня жовтня ц.р. запрацює   філія Хоростківський цукрзавод, ТОВ « Радехів- цукор», а згодом розпочнуться виробничі сезони у Збаражі, Козові. Загалом на Тернопільщині буде вироблено 229 тис. тон цукру- піску,- каже заступник директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської держадміністрації Василь Кічак.

null

 

null

 

null

На фото автора: головний агроном філії «Агропродсервіс- Ярчивці» Зборівського району Іван Юзва; осінний краєвид села Бедриківці Заліщицького району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #жовтень, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #осінь, #праця, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: