Батьки тернопільських школярів матимуть справу з поліцією, якщо діти прогулюватимуть уроки!

Опубліковано:
26 Вересня, 2017

Якщо неповнолітній учень без вагомих причин не приходитиме на уроки протягом десяти днів поспіль – педагоги повідомлятимуть про це поліції. Такі нововведення затвердив Кабінет Міністрів України для того, аби збільшити відповідальність школярів та їх батьків під час навчального року. Про тривалу відсутність учні навчальний заклад має право повідомляти місцевий відділок Національної Поліції та службу у справах дітей.

Відсутність дитиниу школі є припустимою, якщо батьки можуть предявити медичну довідку або у письмовій формі пояснити, чому школяра не було на уроках. Дані дитини шкільного віку видалятимуть з реєстру, якщо учень досягнув повноліття, або здобув повну загальну середню освіту, а також, якщо учня взяли на облік на території іншої адміністративно-територіальної одиниці та він вибув зі школи через зміну постійного місця проживання.

Батьки тернопільських школярів до таких змін ставляться неоднозначно:

«Думаю, це добре, що контроль за відвідуванням учнями уроків посилять, адже є чимало проблемних дітей, які починають вести неправильний спосіб життя, прогулюючи уроки. Часто школярі обманюють батьків, що йдуть на навчвання, беруть гроші ніби-то на харчування, а самі купують цигарки чи алкоголь і пють та курять за стінами школи. Я вважаю, що це нововведення дасть позитивні результати», – каже мати семикласника, тернополянка Олена Волоська.

«Я вважаю, що такий контроль не потрібнипй, практично не знаю про такі випадки, коли школярі 10 днів постпіль прогулюють уроки і ніхто на це не звертає уваги. Принаймні, якщо окремі учні собі це дозволяють, то учителі повідомляють батьків і спільно вирішують цю проблему. На мою думку, втручання поліції тут не обов’язкове», – зауважує мати десятикласніці Віра Нестайчик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьки, #відповідальність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини, #учні, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: