Тернополяни вже сьогодні можуть обирати сімейних лікарів – МОЗ

Опубліковано:
23 Вересня, 2017

У Міністерстві охорони здоров’я закликають українців розпочинати пошук сімейних лікарів. Це означає, що кожен із нас може укласти угоду з лікарем, якому він довіряє, а не з представником поліклініки за місцем проживання. Відтак саме обраний лікар буде отримувати кошти з бюджету, передбачені на наше медобслуговування, – пише Третє око.

“Лікарі вже зараз можуть зайти в систему і почати підписувати декларацію з пацієнтом”, – заявила виконувач обов’язків міністра Уляна Супрун на прес-конференції з нагоди запуску електронної системи охорони здоров’я в тестову експлуатацію.

Читайте також

Нардеп Тарас Пастух вважає, що треба поліпшити умови роботи лікарів, бо інакше вони втечуть до Польщі
Сергій Надал: «Тернопільські лікарні мають стати більш «домашніми»
Краще запобігати, ніж лікувати. Як Байківці організували систему первинної медицини

“Дуже важливо, щоб наші пацієнти, наші громадяни вже почали шукати своїх лікарів. Хоча система запускається з 1 січня, ми не зможемо за один день чи навіть за місяць знайти своїх лікарів. Звертайтеся до лікарів вже зараз, вони вже можуть зайти в систему і почати підписувати з вами декларацію”, – сказала вона.

Нагадаємо, що 8 червня депутати прийняли в першому читанні законопроект про медреформу. У законопроекті передбачено безкоштовне надання екстреної медичної допомоги, первинної та паліативної. Щодо інших медичних послуг пропонується застосувати спільну оплату клієнта і держави. Перелік послуг, ліків та тарифи ще не встановлено, над цим повинна працювати так звана Нацслужба здоров’я.

Проти медреформи виступають головні лікарі найбільших медустанов в державі, які водночас належать до числа найбагатших людей України. Своїми багатствами вони завдячують корупційним оборудкам в медицині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реформа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: