На Тернопільщині сало втричі дешевше, ніж у Києві

20.09.2017 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Завершилася друга декада вересня,  від осінних досвітків добряче  віє прохолодою, сизі тумани прикрашають їх. Золотий вересень ще просьбою запрошує трударів на лани на час сівби озимих, збирання пізніх культур, оранки, копання цукрових буряків. Є вдосталь господарських негайних справ і на власних обійстях, треба готуватися до  зими, а синоптики обіцяють її холодною, довгою і морозяною.

Читайте також

Карта України з Кримом і Кубанню: Креатив тернопільських кулінарів шокував кремлівських пропагандистів (Відео)
«Слава м'ясу! – Не тринди, тварино!». У Тернополі словесний батл між м’ясоїдами і вегетаріанцями

Тут ще на голову всім і особливо  на худий гаманець, перед очікуваною й «райською» пенсійною реформою, неочікуваний в злет цін на основні харчові продукти. Нагадаємо, що в липні набула чинності постанова КМ У про скасування держрегулювання цін на продукти харчування. За словами відірваних від народу і простолюду урядовців, що керують по- новому, цей архіважливий крок в скудній економіці держави має допомогти зробити виробника більш привабливим для інвесторів. Першими його відчули кияни, коли зросла ціна у 2- 3 рази на  свинину, вершкове масло, м’який та твердий сир, стратегічний продукт - сало, курятину, а з 1 жовтня хліб та хлібобулочні вироби в середньому подорожчають як мінімум на 50 коп. І це не контрольна смуга. Мотивація: Черкаська, Київська  область недобрали через посуху з кожного гектара посіву майже тонну зерна,  інших південних  та східних  регіонів держави також скудний хлібозбір. Виручає Захід, Полісся, Волинь та Поділля. Думаю, що добряче треба після слів турботливого міністра соцполітики пана Реви не то, що багато їсти українцям, а навіть не ходити на ринок чи в продмагазини. За рік, як наводить цифри Держстат України за цей рік сало подорожчало - 49,6%, свинина-45,3 %, курка-35,8 %, яловичина-33,2 %.Експорт впав на 98 % українське сало найбільше купували Росія, а також Молдова.

Найдешевшу свинину з усіх регіонів України можна купити в Тернопільській області. Вона  в тричі  дешевша, ніж в Києві, де кілограм національної гордості коштує 104,13 грн., а у нас 32,1 грн. за кг. Фіксується девальвація національної валюти. В таких політичних, економічних та ще незвіданих для пересічного маленького українця початку осені 2017 року давно вже не було.

Треба було терміново відкрити ящик Пандори і відкрили випустили зеленого змія - пляшка коркованої та акцизної вже 80 грн, урядовці кажуть ще не вечір і обіцяють до кінця року в 4 рази збільшити ціну на сигарети. Орієнтовно нікотин, що вбиває коня, а не заїдливого курця буде коштувати 53.4 грн за пачку.

Тверезій і некурящій,  напівголодній і безробітній людині, бігме. за висловом нового реформатора, основного піонера дорожника пана Володимира Гройсмана явно  не потрібна вища освіта. Тоді як кажуть галичани на викинчині і сконі профтехосвіта, а майстровий люд гне спину за єрики в Польщі, за останні місяці поляки на» пів дурню» платню видали 200 тисяч робочих віз.

Хто ж буде піднімати із згорблених плечей економіку рідної України, своє і дітей та внуків майбутнє? І останнє не дуже веселе МіАПК підготувало і направило до ВР законопроект про  обіг землі. Продаємо останню свитину, найсвятіше що маємо. За неї століттями батракували піднімали економіку Канади, Америки, Аргентини  та Бразилію,в Європі- Португалію, Іспанію,Грецію,Італію та Польшу наші діди та прадіди, кров’ю захищали і дальше захищають землю. Захищаючи її територіальну цілісність, а з початку військових дій загинуло 2,5 тис військових на Сході України батьки, сини і внуки.

Камо грядеш!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі