Гаряча вода у Тернополі з'явиться вже 20 вересня

20.09.2017 10:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі буде відновлено постачання гарячої води. Про це повідомив очільник міста Сергій Надал.

Як зазначив міський голова, через позицію державного підприємства НАК «Нафтогаз України» без гарячої води залишився не тільки Тернопіль, але й більшість інших обласних центрів України. 

Впродовж цього часу на рівні Кабінету міністрів Тернопільська міська рада намагалася вирішити дане питання.

Вагомим фактором, який зупинив подачу гарячої води, стала заборгованість населення у сумі понад 38 мільйонів гривень. Незважаючи на великий борг в Тернополі у травні, червні та липні подавали гарячу воду, при цьому дофінансовували діяльність комунального підприємства з міського бюджету на суму понад 9 млн. грн.

 - Проте найбільшою проблемою стала діяльність НАК «Нафтогаз Україна», який відмовився постачати газ для підігріву води, щоб подавати її населенню. Натомість державне підприємство хотіло постачати газ за ціною, яка є значно вищою, аніж та, що закладена в тарифах. Розуміючи таку складну ситуацію Тернопільська міська рада ініціювала проведення нарад у Міністерстві регіонального розвитку та будівництві.  За результатами зустрічей, у тому числі з Віце-прем’єр-міністром, уже з найближчої середи – 20 вересня буде відновлено постачання гарячої води у м. Тернополі, - зазначив очільник Тернополя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська міська рада  

Коментарі