Кого популяризує відомий тернопільський бізнесмен?

19.09.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

У рамках Форуму видавців у залах Палацу Потоцьких Львівської Галереї мистецтв відбувся культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля».

Він був  проведений з метою популяризації спадщини Іоана Георгія Пінзеля – знаного українського скульптора середини XVIII століття, представника пізнього Бароко і Рококо.

null

Завдяки родині відомих бізнесменів та меценатів Тарасу та Ірині Демкур,які видали мистецькі арт-альбоми про українського «Мікіланджело»-«Таїна Пінзеля» та презентували новий культурний проект « Під Зорею Пінзеля», який став міжнародним і є чудовим елегантним засобом культурної дипломатії. Мистецький захід, який пройшов у Дзеркальному залі Палацу Потоцьких, буде ще більшим поштовхом та основою пересувної експозиції, виконаними за мотивами творчості великого скульптора, постійно її доповнюватимуть нові витвори сучасних митців, демонструватимуть в Україні та найбільших містах Європи.

null

Проект передбачає у майбутньому організацію традиційного щорічного міжнародного фестивалю Іоана Георгія Пінзеля, метою якого буде не лише поширення інформації про творчість геніального галичанина в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці, спілкування з глядачами, обміну досвідом та інтеграції митців різних країн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі