Степан Барна: Для Тернопільщини велика честь приймати військових паломників з усієї України (Фото)

18.09.2017 16:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Марійському духовному центрі, що у селі Зарваниця Теребовлянського району, завершився другий день ІХ Всеукраїнського військового паломництва "Мій мир даю вам". Помолитися за мир в Україні та за побратимів приїхали більше трьох тисяч військовослужбовців з різних куточків України. До молитви також долучилися голова Тернопільської ОДА Степан Барна, заступник голови облради Любомир Крупа, начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький, представники духовенства.  

За словами Степана Барни, для Тернопільщини велика честь приймати військових паломників з усієї України. Голова ОДА виразив шану та подякував кожному солдатові, який захищає територіальні цілісність нашої держави. Також окрему подяку висловив матерям та дружинам військовослужбовців, які підтримують своїх найрідніших у важкий для країни час.

«Сподіваюся, що Матір Божа Зарваницька об`єднає українську армію та український народ і зробить нашу перемогу швидкою. Ми зможемо повернути назад свою землю: Донецьк, Луганськ, Крим і Севастополь. Сьогодні на наших очах відроджуються військові частини у Тернопільській області, котрі були знищені. Тому, впевнений, що на наступний рік – десяте паломництво буде ще чисельнішим», - наголосив очільник Тернопільщини.

Під час прощі також помолилися за душі Героїв, які віддали своє життя, захищаючи незалежність та цілісність України.

Про те як ще 5 років тому разом з чоловіком приїжджала на прощу згадувала Надія Кульчицька – вдова генерал-майора Сергія Кульчицького. Жінка виразила слова вдячності від себе та від імені всіх родин військовослужбовців за організацію ІХ Всеукраїнської військової прощі.

«Сьогодні відчувається істинний зв`язок з ним, а також зв`язок з Богом. Дивлячись на молодих військовослужбовців, хочу побажати їм щасливо повертатися додому з тих місць, де вони перебувають. Також зичу усім міцного здоров`я, успіху у службі та мирного неба над головою», - поділилася Надія Кульчицька.

Серед паломників були військові, які неодноразово приїжджали до Зарваниці. Проте були і ті, хто приїхав на прощу вперше. Серед них заступник командира роти по роботі з особовим складом військової частини 3078 Національної гвардії України Максим Подік. До святині захисник приїхав аби віднайти душевний спокій та сили, отримати прощення, помолитися за мир.

«На даному етапі для нашої держави найбільша проблема – це мир. Якщо заглянути в історію, то Україна завжди боролася за свою свободу. На нас зараз покладено обов`язок боротися за майбутнє, за наших дітей, внуків, щоб вони жили в мирі і злагоді, щоб ніхто не посягав на нашу рідну Україну», - зазначив Максим Подік.

На прощу до Зарваниці також приїхала студентка навчального центру Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря Момота Наталя Сорока. Дівчина розповіла, що обрала шлях військовослужбовця аби захищати кордони рідної держави заради миру і територіальної цілісності.

«Ми приїхали сюди, щоб помолитися за наших побратимів та за мир в Україні. Надіємося, що завдяки нашим молитвам все буде добре і пануватиме мир на землі», - наголосила Наталя Сорока.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна за відмінне виконання службових обов`язків, самовідданість, професіоналізм, бездоганну військову дисципліну та з нагоди ІХ Всеукраїнського військового паломництва до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері, медаллю «За службу Україні» нагородив:

військовослужбовців військової частини А3215

- капітана Когута Тараса Михайловича, начальника оркестру-військового диригента;

- солдата Андрусіва Юрія Юрійовича

військовослужбовця Тернопільського обласного військового комісаріату

- майора Мерзлікіна Дмитра Юрійовича;

військовослужбовців Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку

- старшого сержанта Чіпа Миколу Степановича;

- старшого солдата Сковирка Івана Володимировича;

військовослужбовця 2-го батальйону військової частини 3002 Національної Гвардії України

- лейтенанта Кошелю Івана Васильовича;

військовослужбовців військової частини А1461

- сержанта Сосняковського Володимира Євстаховича;

- старшого солдата Швеця Назарія Васильовича.

Відзнакою Президента України Петра Порошенка «за гуманітарну участь в антитерористичній операції» за активну участь у здійсненні допомоги та підтримки підрозділів Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО, мужність, патріотизм, здійснення волонтерської діяльності та з нагоди ІХ Всеукраїнського військового паломництва до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері нагороджено:

- Голоднюка Володимира Васильовича – волонтера, керівника волонтерського штабу національного спротиву Збаразького району, батька загиблого Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка;

- Подольського Андрія Романовича – волонтера, приватного підприємця, який надає допомогу військовослужбовцям безпосередньо в районі проведення АТО.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі