Бюджетна мандрівка вихідного дня: Заліщики та Дністровський каньйон (Фото)

Опубліковано:
14 Вересня, 2017

Не вистачає грошей на великі тури? Спробуйте бюджетний варіант одноденної мандрівки рідним теренами – Тернопільщиною. У будь якому напрямку можна вкластися у суму 200 грн. Наприклад, дивовижне містечко Заліщики. Ніби у середині гігантської підкови. Вибрати час відправлення не складно – достатньо подивитися розклад автобусів. Але варто врахувати, що автобус їде з Тернополя до Заліщиків майже три години, тому варто вибратись раніше. А ось розклад із Заліщиків змусить задуматись: як добиратись додому? Останній автобус відправляється у 19 год. 20 хв. А як же захід сонця і прогулянка вечірніми Заліщиками? Для туристів буде корисним знати, що біля 10 години вечора через Заліщики, не заїзджаючи на автобусну станцію, проходить нічний експрес Чернівці-Рівне. Цей рейс залюбки підбирає нічних туристів  не тільки у Заліщиках, а і у Чорткові та Теребовлі.

Читайте також

Про ресторан «Жаба» в Заліщиках, який полюбляла уся керівна верхівка країни (Фото)
Як виглядали мешканці Заліщицького повіту
Які були Заліщики у 30-х роках (Відео)

Річка Дністер опоясує місто, яке усього сто років тому було центром модного курорту. Берег навпроти височить кручами каньйону. Кожного тижня осінь все більше розфарбовуватиме береги Дністровського каньйону у все яскравіші кольори і це буде справді незабутній осінній тур. Дорогою до відремонтованого мосту обов’язково треба відвідати маєток XVIII століття князя Юзефа Понятовського. У 1808 році його придбав купець Ігнацій Бруницький та у 1831 році перебудовав палац в ампірному стилі. Двоповерховий цегляний палац з двома бічними ризалітами та балконом над центральним входом добре зберігся до наших днів. Хоча він зараз зачинений і знищені усі інтер’єри в середині, але архітектура його заслуговує на вашу увагу. Зупинись та доторкнись до минулого.

Прогулялися парком, а далі вибір за вами – можна спуститися до швидкоплинної річки та помилуватись кручами знизу, а можна перейти міст та опинитись у Чернівецькій області. Якщо є сили дряпатись в гору, то відразу за мостом треба повернути наліво та вибрати свою стежку. Якщо ліва стежка, то виведе вас до “Жаби” колишнього ресторанчику “Буковина”, залишки якого і зараз нагадують чудернацьку тарілку, далі вверх крутою стежиною. Милуватись річкою, тереном, червоними ягодами шипшини, соснами і не додавати сміття, яке такі частенько трапляється навіть тут. Сходження закінчиться неочікувано швидко – і ви на оглядовій площадці з якої відкривається відомий краєвид на Заліщики, улюблений усіма молодятами, туристами та фотографами. Позаду село Крещатик, а по праву руку куполи монастиря та церкви Миколи Чудотворця.

Натішившись спогляданням красот Дністровського меандру, сміливо ідіть вздовж кряжу, біля монастиря на втомлених мандрівників чекає джерело, затінок, лави та монастирська тиша, а ще крутезні сходи нагору до церкви. Не затягуйте прогулянку Крещатиком – дні коротшають і сонце швидко сяде за кряж. Обережно спускайтесь знову на міст та вертайтесь у місто. Там можна і перекусити, і зануритись у чудовий спів заліщіцької співачки, яка у піцерії La Pizza співає у стилі блюз, навіть, українські пісні. Запалені свічки, романтичний настрій, чудовий спів – залишається не запізнитись на автобус.

Обов’язково заводьте друзів, які у наступний приїзд проведуть вас вуличками Заліщиків та розкажуть про ратушу, підземелля, кафе “Жабу” і ще багато цікавих історій про рідне місто. 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

null

 Фото: Олег Вістовський.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вихідний день, #дністровський каньйон, #Заліщики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тур
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: