Бруківка біля дамби тернопільського ставу не є австрійською

Опубліковано:
13 Вересня, 2017

На сайті міської ради з’явилась петиція стосовно збереження бруківки біля дамби тернопільського ставу. Зокрема, у повідомленні йдеться, що бруківка стара, її стелили ще за часів Австрії, тому вона має велику історичну цінність для міста.

Однак заступник міського голови Владислав Стемковський зауважує, що це не австрійська бруківка, як вважає дехто, а вимощена за радянських часів за зразком австрійської мостової. Австрійська бруківка має більші розміри, вона важча і має більш помітні нерівності.

—Ця бруківка не є гранітною, вона базальтова, їй не 150 чи 200 років, вона з 50-60-х років минулого століття. Вона не має історичної цінності. Сертифікований експерт її оцінив, як будівельне сміття, — розповідає Стемковський.

Нагадаємо, що ремонти біля дамби тривають. Там знімають старе асфальтне покриття і стелять новий асфальт. Роботи триватимуть до жовтня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #австрійська, #бруківка, #будівельне сміття, #дамба, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стемковський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: