Тернопільські команди стартують у аматорському кубку України

12.09.2017 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Футбольні команди з Тернопільщини теребовлянська «Нива» та «ДСО-Поділля»  отримали перших суперників по аматорському кубку України сезону-2017/2018. 13 вересня вони гратимуть відповідно з ФК «Миколаїв» (Львівська обл.) та «Факел» (Липовець, Вінницька обл.). Ми запитали головних тренерів команд Ігоря Яворського (І.Я.) та Андрія Гринченка (А.Г.) про те, як вони оцінюють жереб та свої перспективи в кубку.

– Як оцінюєте жереб?

І.Я.: Скажу чесно, очікував трішки слабшого суперника. Адже ФК «Миколаїв» йде на першому місці в Прем’єр-лізі Львівської області, що говорить само за себе.

А.Г.: Важко сказати. Перший матч покаже. Але можу сказати лише те, що простих суперників у аматорському кубку не буває. Якщо колектив вже на нього заявився, то на щось сподівається.  

– Що Вам відомо про суперника?

І.Я.: ФК «Миколаїв» – це дуже серйозна команда, має якісний підбір футболістів, деякі з яких – випусники відомої дитячо-юнацької школи львівських «Карпат». У Львівській Прем’єр-лізі колектив багато забиває. Команда, на скільки мені відомо, збалансована у всіх ланках.

А.Г.: Команда мені не знайома. Чув, що 2-3 футболісти «Факела» свого часу грали у першій лізі, дехто в дублі Прем’єр-лігових команд. Тому, однозначно, буде не просто. 

– Як оцінюєте шанси на прохід до 1/8 фіналу кубка?

І.Я.: Противник достойний і легко нам не буде. З кожною командою можна грати, головне потрібно мати відповідний настрій на гру та футболістам виконати на полі те, що я від них вимагатиму. До поєдинку футбольні фахівці називають саме теребовлянську «Ниву» фаворитом пари, але я завжди кажу: тільки після фінального свистка можна сказати хто фаворит. Адже доля будь-якого матчу визначається безпосередньо на футбольному полі. Звичайно, я налаштовую футболістів на перемогу і на прохід до наступної стадії кубка. 

А.Г.: Хотілося б, звичайно, пройти команду з Вінничини. В усякому разі прикладемо всіх зусиль, щоб подолати перший бар’єр кубка.

– Те, що перший матч гратимете на виїзді – плюс чи мінус?

І.Я.: На мій погляд – це плюс. Краще грати спершу в гостях, і вже від цього результату відштовхуватися у домашньому матчі-відповіді.

А.Г.: Як для мене – плюс.

– У якому режимі проходитиме підготовка «Ниви» до кубкового матчу?

І.Я.: Ми серйозно готуємося до цього матчу, адже наше завдання – вигравати. За останній час зіграли дві календарні зустрічі першості області з ФК «Збараж» та ФК «Шумськ», у який святкували перемоги – 3:1. Обласна федерація футболу та шумська команда пішла нам на зустріч і останній поєдинок перенесли на день раніше. Тим самим ми отримали більше часу на відновлення. Адже за 10 днів у нас назбирується 10 матчів, а це дуже велике навантаження, коли ти не маєш 22 футболісти, а обмежений 14-16 виконавцями.   

А.Г.: Через матч обласного чемпіонату проти ФК «Кременець-Академія» (перемога – 5:0), а далі – через тренування та теоретичні заняття будемо детально вивчати суперника по кубку. Загалом вересень дуже насичений місяць, адже гратимемо фактично кожних 3-4 дні. Хоча, у нас молода команда, тому, сподіваюся, вдасться гравцям відновитися, як до матчів кубка, так і чемпіонату області.  

– Чи є проблема в «Ниви» зі складом?

І.Я.: Так, маємо кілька травмованих гравців. Нещодавно ув прооперований наш оборонець Владислав Сороцький, травму коліна отримав Юрій Цьона. У поєдинку в Збаражі ушкодження отримав центральний півзахисник Роман Гаврилюк. Але це наші внутрішні проблеми, які окрім нас не мають нікого цікавити. Сподіваюся, що ряд футболістів відновиться і ми в бойовому складі підійдемо до першої гри з ФК «Миколаїв».

А.Г.: Немає, всі гравці «ДСО-Поділля» здорові і готові грати та показувати якісний футбол. Не думаю, що втрата лідера Олексія Литовченка, котрий перейшов до тернопільської «Ниви», серйозно може вплинути на нашу гру. В нас є достатньо кваліфікованих футболістів, які можуть його замінити.

– Яке завдання стоять перед командою в кубку?

І.Я.: Виграти кубок! У нас стоять максимальні завдання у всіх турнірах. Нашим мінусом є лише те, що ми дуже мало працюємо разом, фактично 2 місяці. Цього часу замало, щоб футболісти зігралися, особливо ті, які нещодавно влилися в команду, та й не в такій ігровій формі прийшли, як нам би того хотілося. Але зазначу, що з кожним матчем «Ниви» додає, подобається те, що футболісти розуміють, що від них вимагається і перемоги обов’язково прийдуть. 

А.Г.: Пройти по турнірній сітці якомога дальше….

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі