Гурт тернопільських поетів долучився до доброї справи (Фото)

10.09.2017 19:47   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Свідомо не хочу поряд зі словом «поети» вживати слово «мобілізуються». Бо від цього слова віє війною. А коли мова про поезію, то й поготів. В арт-світлиці «Бункермузу» зібрався гурт поетичної молоді з цікавим і добрим наміром: долучитися і долучити інших до збирання коштів на обладнання творчих майстерень у  Nazar Voitovich Art Residence.

Мистецька резиденція, яку назвали іменем наймолодшого Героя Небесної Сотні Назарія Войтовича, була створена влітку цього року у його рідному селі Травневому на базі старого приміщення магазину. Першою запрацювала майстерня живопису. На черзі – офортна та керамічна майстерні та кімната для проживання. Зроблено вже чимало: відремонтовано будинок та дорогу, підведено комунікації, –  розповідає громадська діячка, мистецький менеджер Олександра Стопник. – Мета проекту – дати можливість зреалізуватись творчій молоді. Зібрано вже 32 тисячі гривень. Якщо зберемо 100 тисяч, то тоді фонд «Відродження» подвоїть суму.

На цей благодійний захід відгукнувся гурт молодих тернопільських поетів. Соціальну та ліричну поезію щиро і натхненно читали Максим Мукомела, Михайло Пінчак, Юрій Матевощук, Люлька Валах, Світлана Андріїшина, Роман Воробйов, Юрій Вітяк (людина-театр – авт.), Катя Грушовська, Анна Лисенко-Гурська, Юлія Новак, Роксолана Петренко, Андрій Прокопів, Богдан Боденчук, Микола Шпаковський. До речі, ці молоді люди запам’ятались мені ще з Логістичного центру (вул. Збаразька), де вони два роки тому збиралися і здійснювали заходи для допомоги АТО. Приємною несподіванкою було побачити тут переможницю  Х-фактору Марію Стопник, яка прочитала поезію своєї подруги із Мукачева Олександри Данченко.

Вірші Назарія прочитав його батько – Юрій Войтович. Написані вони були школярем приблизно у шостому класі. Але вже тоді у них відчувались пророчі нотки суму за квітучим життям.

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

Про проект, для якого збирають кошти, можна прочитати за посиланням
https://biggggidea.com/project/vidkriti-majsternimistetska-rezidentsiya-imnazariya-vojtovicha/
Про резиденцію тут https://www.prostir.ua/?news=zbyrajemo-kolo-druziv-mystetskoji-rezydentsiji-imeni-nazariya-vojtovycha


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі